Od początku do końca

Do Começo ao Fim
2009
6,1 3,4 tys. ocen
6,1 10 1 3377
3,5 4 krytyków
Od początku do końca
powrót do forum filmu Od początku do końca

fantastyka

ocenił(a) film na 1

ten film to czysta fantastyka, jest tak przesłodzony i w ogóle nie realistyczny, że aż kłuje w oczy. to chyba jakieś chore wyobrażenie napalonego na brata niezaakceptowanego geja

WiktorPawel

różni są ludzie na świecie i tego nie zmienisz... a jak czegoś nie da się rady zmienić trzeba to zaakceptować...

ocenił(a) film na 8
WiktorPawel

czy ja wiem... moim zdaniem ten film miał nam pokazać utopijną wizę miłości, coś o czym tylko możemy pomarzyć, więc dlatego mamy tyle scen, jak to nazwałeś ''nierealistycznych i przesłodzonych''. to, że jest to miłość pomiędzy dwoma mężczyznami i do tego braćmi to już inna historia. nie możemy mieć, żalu, iż pokazali nam nierealny świat, może taki był właśnie cel tego filmu..?

WiktorPawel

widzę, że ktoś jeszcze ma takie odczucia jak ja. cóż, jeśli film miał tylko pokazać "utopijną wizję miłości", jak pisze mój poprzednik, to rzeczywiście ją pokazał, żadnego realizmu w tym filmu nie ma. nie ma też żadnej prawdy psychologicznej o kazirodczym czy homoseksualnm związku.

ocenił(a) film na 3
WiktorPawel

Zgadam się w pełni. Bardzo zawiodłam się na tym filmie, może miałam zbyt wygórowane oczekiwania? Moim zdaniem film jest banalny, a temat wskazuje że nie powinien taki być. Jak dla mnie niewykorzystany potencjał.