PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=394009}

Odbicie zła

The Brøken
2008
5,4 5,8 tys. ocen
5,4 10 1 5782
Odbicie zła
powrót do forum filmu Odbicie zła

Dla tych którzy nie dali rady ogarnąć swoim słabym umysłem tego filmu i dla tych którzy nie oglądali uważnie:

Jedyna osoba która nie ma sobowtóra to brat Giny (Daniel). prawdopodobnie go ma lecz sobowtór go jeszcze nie zdążył zabić by zając jego miejsce w normalnym życiu.
Gina w swoim mieszkaniu zostaje zabita przez sobowtóra który później ma wypadek samochodowy i traci pamięć (później pamięć wraca i już jest "OK"). na koniec sobowtór Giny robi sobie zdjęcie RTG aby się upewnić ze jest odbiciem lustrzanym.

Mohican

chyba Ty też mało uważnie oglądałeś...brat Giny ma sobowtóra i nie prawdopodobnie tylko na pewno...Jest pokazane w filmie jak stoi nieruchomo przed obrazem i chociaż dzwoni do niego kate (narzeczona) to stoi dalej i nie odbiera...Gdyby to był prawdziwy Daniel nie zachowałby się w ten sposób...

ocenił(a) film na 4
dawidus80

Szczerze, to straciłem czas na to goowno, i żałuję tych cennych chwil, które mogłem spędzić choćby na piciu herbaty

ocenił(a) film na 6
baraqs

mozliwy ten film nawet. mogloby byc tylko troche wyjasnione co do tych luster, nczemu z nich wychodzi sobowtór, skad sie oni biora itd.. ale takie filmy mozna obejrzec bo jest w nich nutka tajemniczosci.

ocenił(a) film na 4
baraqs

a nie można pić i oglądać? Ja czasami nawet posuwam się do tak ekstremalnych poczynań, że nie tylko piję, ale i jem, a czasem nawet obgryzam paznokcie, to dopiero podzielna uwaga:)

zima300___

:) Fajnie sie musi z tobą filmy oglądać. Efekty dzwiękowe super, siorbanko, mlaskanko i zgrzytanie zębami. Bomba leprze niś Dolby Pro Logic czy DTS.
A co do filmu to dla mnie super wlasnie w niezłym momencie się skończył, za dużo nie pokazalim, można za jakiś czas "Odbicie zła 2" dokręcić. W sumie to za wiele kart w tej opowieści nie odsłonili więc możliwe jest jeszcze wiele zwrotów akcji w ew. kolejnej odsłonie.

ocenił(a) film na 4
zeznia

Tak, jeszcze czasem do tego siorpię i puszczam bąki - więc są tez efekty zapachowe. A co do drugiej części to oczywiście koniecznie muszą nakręcić Odbicie zła, ale troszkę bardziej zawiłe bo to było za proste, może babka widzi swoje odbicie nie w lustrze tylko np. w talerzu z rosołem, co Ty na to? To byłoby straszne..

dawidus80

Hola,hola.Ten brat to nie byl sobowtor ,bo kazdy sobowtor zabijal oryginal.

dg73

Był był. Tylko to trochę mijało zanim odnalazł oryginał i go zabił. Tak jak to było z główną postacią dziewczyny, czy jej ojcem. Przecierz staruszka widziała sekretarka na ulicy, jak ten był cały czas w biurze. Dopiero potem dopadło go drugie ja jak córka do niego dzwoniła.

ocenił(a) film na 7
dawidus80

Moim zdaniem brat Giny niekoniecznie ma sobowtóra. To że stoi przed obrazem "nieruchomo" nie musi o tym wcale świadczyć. Daniel jest artystą, a ci czasem potrafią mieć "zawiechę", jakiś przypływ weny twórczej czy cokolwiek w ten deseń, po prostu był skupiony na tym co robił i nie reagował na telefon.
Przy każdej postaci, której jesteśmy pewni że ma sobowtóra, jest pokazana scena z rozbitym lustrem, tylko odnośnie Daniela takiej sceny brak. Pozwala to brać pod uwagę możliwość, że on po prostu nie ma w zwyczaju przeglądać się w lustrze i "zły" Daniel nie miał okazji "wyjść".

ocenił(a) film na 8
Mohican

Dobrze ale jest jescze jedno ale .... Kiedy sobowtór bohaterki zabija prawdziwą Gine? Jesli dzieje sie to przed wypadkiem to ... kogo ona widzi tuż przed zderzeniem w budce telefonicznej? No chyba ze to wyobraznia ale to jakos mi sie nie widzi.... ogolnie film mi sie podobał i to wytlumaczenie jest dosyc prawdziwe ale wlasnie to jedno aleeee mi w glowie siedzi :)

ocenił(a) film na 7
Emdee

W budce telefonicznej jest sobowtór i widzi "oryginalna" Ginę. Idzie za nią do jej mieszkania i tam kończy jej żywot. Odjeżdża jej autem i powoduje wypadek przez co traci pamięć. Tak to chyba było