Wytłumaczcie mi jakim cudem samolot z napędem śmigłowym przyleciał aż z Ameryki do Algierii wcześniej od samolotu odrzutowego z Bejrutu ,oraz zdążyli przyszykować ludzi i zaplanować akcję 0_0 Toż to prawie ze 3 razy większa odległość. A ten boski Chuck Norris z wszechstronnym motorem z zabójczym niebieskim światłem to już opanował sztukę teleportacji ,w parę minut z Syrii do Libanu ,no no no to dopiero Ameryka ma uzbrojenie xD
Ogólnie film pokroju American Ninja (nawet producent i aktorzy ci sami) pod względem fabuły jak i wykonania. Gdybym miał oceniać normalnie film by dostał ze 2~3/10 a że film jest kultowy z VHS to dam 4/10 choć i tak to dużo dla takiej szmiry.
To jest film, a w filmie wszystko jest możliwe. Film jest naprawdę dobry daję 9/10. Pamiętam jak ten film kupiłem na DVD w 1997r. bardzo często lubimy go oglądać.
To był samolot C-130 Hercules "Chuck Norris version" czyli najszybsza
maszynka na świecie. SR-71 Blackbird się chowa nie mówiąc o Boeingu 707.
Takoż żartuję ale we wszystkich filmach z Norrisem są takie wpadki "natury
technicznej". Przytoczę przykłady:
Zaginiony w Akcji 3- Ciężarówka GMC zabiera ponad setkę dzieci, księdza,
Norrisa i pędzi maksymalną prędkością po Dżungli.
Zaginiony w Akcji 3- Norris rozwala "Radziecki" śmigłowiec (swoją drogą to
był bodajże Sea King) z AK czy M-16.
Nie jestem pewien na 100%, ale wydaje mi się że w filmie nie było pokazane że samolot z Bejrutu przyleciał później. Samolot ten stał w Algierii już wcześniej. Jakbym miał sprawny magnetowid to miałbym pewność ;)
A gdyby 707 stała na lotnisku przez nie wiadomo ile byłoby ciekawiej ? - nie widziałem jeszcze filmu w którym wszystkie fakty by się zgadzały i nic nie byłoby naciągnięte - może trochę nagięli fakty w tym przypadku ale można im to wybaczyć.
D boys to nie rezerwiści tylko zawodowcy, czyszczenie samolotu mają opanowane do perfekcji, nie muszą przed akcją ćwiczyć nie wiadomo ile by zdobyć nawyki. Mogą wejść do akcji natychmiast. Jeżeli natomiast jest czas by jeszcze raz wyczyścić samolot, trening dodatkowy nie zawadzi.
Wyczyny Chucka Norrisa są dość efektowne ale w końcu to film z lat 80-tych.
Motocykle i FAV miały niebieskie reflektory by nie dawać poświaty świateł podczas nocnej akcji.
Szmiry ? Chyba nie wiesz co mówisz to jeden z najciekawszych filmów akcji lat 80-tych. Dla niektórych film kultowy.
DVD z lektorem nie widziałem, sam posiadam wersje z napisami i jestem zadowolony - lektor i tak jest zbędny.