Jak dla mnie trochę przerysowany!Nie ma takiej opcji żeby gówniarze z poprawczaka zrobili sobie
poligon i strefe wpływów (tak jawną jak jest przedstawiona w tym filmie) z narkotyków.Ogólnie
podsumowując mocny klimatyczny ale jak dla mnie żadna rewelacja!
tak dobrze to opisałeś jeszcze bohaterowie nadzwyczaj wyglądający dorośle w poprawczaku
bardziej przekonywujący jest film Wyspa skazańców jeżeli chodzi poprawczak
mi najbardziej z filmów o poprawczaku podobał sie DOG POUND,a pózniej w kolejności WYSPA SKAZAŃCÓW i OFFENDER. Więcej sobie nawet nie przypominam.
Bractwo Aryjskie całkowicie właściwie więzieniem, wiec jak dla mnie to nie jest jakieś przerysowane szczególnie, cela 211 dopiero jest przerysowane
Bractwo Aryjskie powstało by bronić Białych przed rasizmem kolorowych. Jego założycielem co ciekawe był żyd. Na jednym ramieniu nosił swastykę na drugim dwiazdę dawida wytatuowaną. Nie handlują prochami etc. są najbrutalniejsi bo muszą.
Heh zjadłem słowo w poprzednim poście. Z białych to chyba największe bezwzgledni popi*rdole , są najbrutalniejsi bo mają wyprane mózgi są jak tresowane zwierzeta
W więzieniu ciężko o elitę intelektualną ,ale faktem jest ,że w BA są ludzie którzy trafili np. za zabójstwo dilera narkotyków ,albo gwałciciela ,więc stanowią moralnie więzienną elitę. Nawiązują do symboliki nazistowskiej ,żeby straszyć kolorowych ,ale ma ona ich własne wewnętrzne znaczenie. Np. SS tatuuje sie za zasztyletowanie kogoś w więzieniu. Nie spaja ich ideologia tylko opresja innych ,a najlepszą obroną jest atak.
Film może i momentami mało realistyczny i przesadzony, ale dający do myślenia, więc ode mnie 8/10