Ojciec chrzestny III

The Godfather: Part III
1990
7,9 186 tys. ocen
7,9 10 1 186247
6,9 44 krytyków
Ojciec chrzestny III
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny III

Przez córeczkę tatusia

użytkownik usunięty

Ta część zdobyła same malinki.

No ale mimo wszystko pokazała światu na co ją stać i dostała Oskara w 2004 roku za najlepszy scenariusz, i wiem że tu mowa o graniu roli w filmie, ale w dobrej branży siedzi, mimo wszystko! Ja i tak osobiście uważam, że jej wygląd i dopasowanie do tej roli w Ojcu Chrzestnym było idealne, pozdrawiam :D.

użytkownik usunięty

Warto, bo ta część pokazuje jaki naprawdę jest Kościół Katolicki. Ta organizacja z wiarą niewiele ma wspólnego, to tylko biznes. Trzeba właśnie dobitnie obalać wszelkie mity :) W tym wypadku mit, że Kościół Katolicki to coś dobrego... niekoniecznie.

ocenił(a) film na 9

Ja to inaczej odbieram, film pokazuje podział w Watykanie i wewnętrzną walkę, a postać papieża Jana Pawła I została pokazana nader pozytywnie (zginął za swoją uczciwość, bo chciał wprowadzić ład i przejrzystość finansową), więc nie przenoś swojego osobistego antyklerykalizmu na ten film, bo w ten sposób go zakłamujesz.

użytkownik usunięty
ptoki

Odniosłeś wrażenie, że mój powyższy post był interpretacją filmu. Nie, to taka luźna uwaga.

ocenił(a) film na 9

Ok rozumiem, gwoli ścisłości, ja ogólnie nie neguję wiarygodności wątku z intrygą w kościele, ale twierdzę, że film nie jest w swojej wymowie antyklerykalny.