Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574575
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

:\:\:\:\

ocenił(a) film na 10

Ten film powinien dawno wypaść daleko za top100. Głupawy scenariusz, zła gra aktorów(jeśli można ich nazwać aktorami:/)a na dodatek debilna muzyka.Nie wiem co ludzie widza w tym filmie;/;/;/;/

ocenił(a) film na 8
yoda_1983_2

Pewnie nie ma to jak Piraci z Karaibów, czy Władca pierścieni. Przez ludzi takich jak Ty jesteśmy zmuszeni do oglądania takich bajek. Bo przecież jak wszędzie nie latają smoki, a ludzie nie piorą się z jakimiś potworami to jest wielka nuda. Ja z bajek już wyrosłem, Ciebie też zachęcam.

ocenił(a) film na 10
yoda_1983_2

Złożę ci propozycję nie do odrzucenia:
nie wiesz, nie pisz.

ocenił(a) film na 10
Lashtal4

Sam się nie znasz :

ocenił(a) film na 10
yoda_1983_2

Nawet nie wiesz jak nisko upadłeś...........

luki13

Thomas J - jestem fanem Ojca Chrzestnego i uwielbiam dobre kino. I nie rozumie dlaczego uważasz Władce Pierścieni za jak to określiłeś 'bajkę'! LOTR to jeden z najlepszych filmów w historii kina, to że latają w nim smoki, czy nie nie czyni go dziełem złym. To bardzo mroczny film fantasy, z głębszym przesłaniem, którego jak mniemam nie do końca się dopatrzyłeś. A co do autora tego tematu, to powstrzymam się od komentarzu, gdyż wydaje mi się, że jest to po prostu kolejna głupia prowokacja, gdyż punktuje on rzeczy, które przez krytykę zostały uznane już za kultowe.

ocenił(a) film na 8
moorgooth

Przepraszam, że Cię uraziłem. Ja po prostu nie lubię filmów Fantazy, bo wszystkie są tak samo zrobione. Dobro walczy ze złem, a na końcu zawsze wygrywa dobro. Co do Władcy Pierścieni, to pomimo tego, że już na początku wiedziałem, że Frodo doniesie ten pierścień, ze względu na efekty specjalne oglądnąłem wszystkie 3 części i niestety muszę stwierdzi, że nic z niego nie wyniosłem, a fabułę z grubsza opisałem wyżej.

ocenił(a) film na 10
yoda_1983_2

Dziecko, obejrzyj ten film za kilkanaście lat. Na poziomie podstawówki nikomu ten film się nie podoba.

ocenił(a) film na 10
godfather_7

Chciałbym cie uświadomi ze nie jestem jak to określiłeś "na poziomie podstawówki" mam 25 lat :/:/. A po za tym każdy ma prawo do własnego zdania, a to ze nie myślę jak "inni" nie znaczy ze nie znam na kinematografii!!!

yoda_1983_2

Stwierdzenie 'zła gra aktorów(o ile można nazwać ich aktorami)' jest dla mnie dziwne - aktorzy grający w tym filmie czyli Al Pacino, Marlon Brando, James Caan i Robert Duvall to aktorscy geniusze..., a napewno już Ci dwaj pierwsi, a Ty piszesz o nich takie rzeczy i uważasz, że znasz się na kinematografii...Coś tu jest nie tak!

ocenił(a) film na 10
yoda_1983_2

Ale się nie przejmuj, niektórzy dorastają późno więc jeszcze zdążysz.

godfather_7

W jednej kwestii bym się z Tobą nie zgodził "Godfather" mianowicie z tym ze ten film nikomu się nie podoba na poziomie podstawówki. A co do Ojca Chrzestnego uważam go za naprawdę wybitny film.

ocenił(a) film na 7
Marcin93

Oglądałem ten film będąc w podstawówce, a już najwyżej 1 gim i podobał mi się więc nie przesadzajmy... Na waszym miejscu wogóle nie odpowiadał na pierwszego posta bo widać, że jest to głupia prowokacja. 25 latek pisze w zupełnie inny sposób. Wypowiedź tego oto pana oceniam na 11-16 lat(dojrzewanie i te sprawy)

yoda_1983_2

Najpierw nauczcie się pisać po polsku, a potem zabierajcie się za tego typu tematy i wypowiedzi. Oczy pękają kiedy czyta się wielkie wypowiedzi z totalnymi błędami.

biker_hughes

Co masz na myśli? Jakie błędy?Staraj się popierać zarzuty jakimiś argumentami!

ocenił(a) film na 10
yoda_1983_2

Generalnie widzę że nie lubisz takiego kina bo "Scarface" był u Ciebie też oceniony nisko, natomiast "Zbuntowany Anioł", który był oglądany przez moją Babcię jest u Ciebie oceniony 9/10....to mówi dużo o Twoim guście filmowym. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
nolep

Proponuje zamknąć ten temat i się tu więcej nie odzywać ponieważ jest to ewidentna prowokacja założyciela i
nic więcej.

ocenił(a) film na 10
proud

Prowokacja ujawniające jego inteligencje i prawdziwy wiek.

ocenił(a) film na 10
yoda_1983_2

Proponuje Tobie kolego powiesić się na żyrandolu. Ojciec Chrzestny jest najlepszym filmem wszech czasów. Idź chłopaczku pooglądaj sobie swojego Harrego Pottera czy Władce Pierścienia. Filmy dla dzieci neostrady, które nie mają kontaktu z rzeczywistością. Ojciech Chrzestny jest znany na całym świecie(i na pewno nie przez to,że jest słaby).Założę się,że jeśli spytałbym w Bangladeszu o High School Musical to nikt by nie wiedział co to jest, natomiast każdy wiedziałby o Ojcu Chrzestnym

ocenił(a) film na 8
michal87

Masz rację. Ojciec Chrzestny jest wciąż na 1 miejscu ponieważ, Ci którzy mu wstawiają 10/10 nie mają pojęcia, że wyszły dużo lepsze produkcje.

Thomas_J

A jaki film według Ciebie zasługuje na pierwsze miejsce w tym rankingu??

ocenił(a) film na 8
Marcin93

Nie żebym miał coś przeciwko Ojcu Chrzestnemu, chociaż rzeczywiście nie uważam go za arcydzieło, jest według mnie trochę przeceniany. Co do Mojego ulubionego filmu to zobacz sobie na moim profilu.

Thomas_J

Coś nie chce mi się włączyć twoje ulubione. Pokazuje ciemny ekran.

ocenił(a) film na 8
Marcin93

"My Girl". Dziwne Ja nigdy nie miałem problemów z wchodzeniem na czyjeś konta.

yoda_1983_2

Jak tami matoł jak TY ktory ma w ulubionych "Zbuntowanego Anioła" i :piratów z karaibów" ma czalność sie w ogóle wypowiadać na teamt tego filmu ??
'
'NIe przegap dziś "mody na sukces" Podobno Brooke spotka sie z Sally :D

ocenił(a) film na 7
mafioso

"'NIe przegap dziś "mody na sukces" Podobno Brooke spotka sie z Sally :D "
mocne XD XD

ocenił(a) film na 10
yoda_1983_2

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA,ale beka.25-latku jak ktoś taki jak ty może mówić coś na temat wybitnych filmów, jeśli twoim ulubionym filmem jest totalne dno ŻYLETA i poje***y REC

ocenił(a) film na 8
yoda_1983_2

Mam pytanie do yody-1983 jak tak bardzo nie podoba Ci sie Ojciec Chrzestny to po jasną cho**rę dałeś temu filmowi 10/10.

Thomas_J

Gdzie wcięło pół tematu?? :D:D

<za krótki>

yoda_1983_2

słaba gra aktorów ? ty na pewno widziałeś ten film ? akcja w której Marlon Brando umiera w ogrodzie ... była to najlepiej zagrana scena jaką kiedykolwiek widziałem, no chyba że w Gladiatorze (wiadomo jaka scena "mąż zamordowanej żony ...."

niemam93

tacy ludzie nazywają się prowokatorzy i dają 1 bo dla nich lepsze jest Superhero albo coś tam