Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574575
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

....

ocenił(a) film na 8

Ojciec Chrzestny, trzeci w top 250 na IMDB...co o tym sądzicie?

ocenił(a) film na 10
R9onaldo

Jedynie Shawshank mógł wyprzedzić Ojca gdyż byli bliżej niż na filmwebie ale Dark Knight, Boże Broń przed nietoperzami, mimo iż to pewnie jeden z najlepszych batmanów to jakim prawem mógł wyprzedzić Godfathera, ale nie mniej do kina sie na niego wybieram.

Pacino

1 miejsce Batmana na IMDB to po prostu wstyd.

ocenił(a) film na 7
BRAK_UZYTKOWNIKA

oho ja sie cieszylem ze wreszcie cos wyprzedzilo ojca chrzestnego bo nie przebadam za tym filem(mimo ze oceniam go obiektywnie na 7) ale jak obejrzalem dark knigta to...o zgrozo. to nie jest najepszy ale jeden z najgorszych batmanów. caly fenomen polega na tym ze film ten kojarzy sie amerykanom z 11 wrzesnia. w filmie jest zero artyzmu i klimatu, scenariusz kuleje i jest niezwykle schematyczny a od niektórych scen doslownie chce sie rzygac. nolan wykorzystal postac batmana do pobica "rekordu wszechczasów". naprawde smutne.

ocenił(a) film na 10
duende_2

Myślę, że to chwilowa gorączka na Batmana. Film zasługuje na wysokie miejsce, ale nie przed Ojcem chrzestnym. Już SnS mogą być liderem.

ocenił(a) film na 9
Gelu_2

Film kojarzy się z 11 września hahahahahahah umarłem.

Top 3 to jak najbardziej słuszna pozycja dla Ojca Chrzestnego, dawno czekałem aż coś go wyprzedzi i miałem cichą nadzieję, że będą to Sazani albo Siedem. Ale bardzo się ciesze nawet z TDK. Ja również OCH oceniam na 7, być może jestem za młody by zrozumieć fenomen tego filmu mimo iż oglądałem go już 3 razy. Ale póki co nie uważam by był to najlepszy film wszechczasów.

ocenił(a) film na 7
jarassek

lepiej nie umiaraj jarrasku(czy cos) tylko pomysl jesli potrafisz . przypomnij sobie jakie metody stosowal joker w filmie.