Tylko tu nie chodzi o to, co Pani uważa za zasłużone, ale o to, co na NO 1 zasługuje. A to zmienia baaaardzo postać rzeczy.
No to co zasługuje? Ja uważam inaczej a ty pewnie inaczej a któs inny jeszcze inaczej.Raczej trudno określić jaki film jest naj naj najlepszy ze wszystkich.
ilości nagród...hehe to akurat najmniej mnie interesuje.Skazani znacznie lepszy i bardziej wartościowy film moim zdaniem.
"ilości nagród" ? Z tym akurat bym się nie zgodził, nie raz akademia pokazała jaka to sprawiedliwa jest w rozdawaniu swoich statuetek. Ojciec Chrzestny To bardzo dobry film, od 5 lat jako dzwonek w tel komórkowym mam ustawioną muzykę z niego, na scenie w której Michael idzie po pistolet ukryty w toalecie, a później rozwala dwóch typów w tym Kapitan policji aż zlałem się zimnym potem, mam do tego filmu ogromny sentyment, jednak i ja nie uważam go za najlepszy film, niby każdy ma swój gust, jedni się znają na filmach lepiej drudzy gorzej, niektórzy uważają że trzeba dorosnąć do niektórych produkcji, ale powiedzcie mi czy najlepszy film w historii kina, nie powinien być przypadkiem przez wszystkich podobnie odbierany, bo z tego co widzę to niektórzy uważają ten film za nieporozumienie, a to już jest co najmniej dziwne .
Absolutnie nie da się zrobic filmu, który wszyscy uznają za dobry. Obiektywnie coś może byc wartościowe, ale nie trafiac do szerszej widowni, która gustuje raczej w kinie typowo rozrywkowym. W drugą strone działa to tak samo - Kino lekkie, zwane płytkim też znajdzie swoich przeciwników.
A efekty specjalne są czynnikiem, który wpływa na estetyczną strone filmu. I chociaż nie są najważniejsze, to jednak dobrze oglądac coś, co jest dobrze zrobione także pod względem technicznym.
Poprostu napisałem że filmów nie można oceniać po efektach specjalnych. To tak jak by ktoś ciebie oceniał po wyglądzie a po wyglądzie się nie ocenia. "Ważniejsze jest niewidoczne dla oczu" :) Pozdrawiam
"Poprostu napisałem że filmów nie można oceniać po efektach specjalnych. To tak jak by ktoś ciebie oceniał po wyglądzie a po wyglądzie się nie ocenia. "Ważniejsze jest niewidoczne dla oczu" :) Pozdrawiam"
No dobra , ale dlaczego o tym wspomniałeś, bo wiesz nie bardzo rozumiem co akurat miałeś na myśli, czy odpisywałeś na któryś z postów czy po prostu chciałeś temat zmienić. Bo ja akurat nie uważam żeby ktoś przy ocenie przynajmniej top 5 doszukiwał się w tych filmach efektów specjalnych( no może poza Forrestem Gumpem).
Ojciec Chrzestny to najwspanialszy film w historii kina i nic tego nie zmieni !!!