Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574733
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

6/10

ocenił(a) film na 9

Hmm,powiem szczerze:nie podobał mi się ten film!
Mam prawo do własne j oceny, początek mnie zaciekawił ale potem było już coraz gorzej.
Spodziewałem sie czegoś innego(nie mówię tu o efektach specjalnych).
Nie jestem jakimś tam fanem filmów tego typu,lecz donnie brasco podobał mi się o wiele bardziej.Czekam na drugą część którą obejrze już z mniejszym entuzjazmem.

Maxter21

Zgadzam się z Tobą Maxteru21. Moim zdaniem druga część Ojca Chrzestnego jest o wiele lepsza.

Maxter21

Masz prawo mieć własne zdanie ale obrażając ojca chrzestnego obrażasz mnie...
Pozwól że zacytuję:
" Czym sobie zasłużyłem na taką zniewagę ? "
Nie ma co porównywać Ojca Chrzestnego z (moim zdaniem) nie dobrym Donniem Brasco.
Ojciec Chrzestny jest arcydziełem,i nawet jeżeli tobie się nie podoba nie masz prawa żeby to podważać.

ocenił(a) film na 10
Maxter21

Śmieszny jesteś człowieku , jak dla mnie jeśli ktoś źle albo słabo ocenia ten film to po prostu nie wiele wie o dobrym kinie .
Ojciec to wielkie arcydzieło i nawet jeśli nie jarasz się nim bo nie ma tak szybkiej akcji jak jakieś strzelanki nie możesz temu zaprzeczyć, ten film trzeba po prostu rozumieć.

ocenił(a) film na 9
dawids123

James Brando:
Co tu cytujesz????
JA tego nie napisałem.Przecież nie obrażam ojca chrzestnego.
Porównałem ojca do donniego bo jest podobna tematyka.
Dawids123:
Po 1 nie masz prawa oceniać jakim jestem człowiekiem
Po 2 jesli słabo oceniam ten film to nie wiele wiem o dobrym kinie-no cóż,z tego zdania wynika że gdy nie podoba mi się jakiś film bardzo wysoko oceniony, to znaczy że nie znam się na kinie.
Po 3 Czytaj dokładnie, w nawiasie napisałem że nie chodzi mi o efekty specjalne a ty mi tu wyskakujesz z szybką akcją i strzelanką.
Po 4 Film zrozumiałem i nie podobał mi się.

dawids123

I się zaczyna. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. To równie dobrze można powiedzieć o tobie. Że nie podobał ci się jakiś film którego nie cierpisz bo go nie rozumiesz. I kto tu jest żałosny?

ocenił(a) film na 3
dawids123

więc nie znasz się na kinie

plantum

On poprostu jest jedną z wielu osób która chcę wyjść na mądrą więc gada że OC to arcydzieło!

ocenił(a) film na 5
dawids123

A jak Ty rozumiesz ten film, skoro do tego nawiązujesz i tak wydatnie artykułujesz swój poziom dojrzałości zarówno jako kinowego widza, jak też w życiu?