Nie bez powodu znajduje sie na pierwszym miejscu w rankingu swiatowym filmwebu. Gorąco polecam wszystkim którzy nie widzieli tego filmu, to jest kino dla dojrzałego widza. Polecam 10/10
"w rankingu światowym filmwebu." - światowym? hahahaa....przecież tu pewnie nie ma żadnego obcokrajowca....
Tu na Ojca Chrzestnego zaglosowało 30 tys osób a na innych portalach to ok.300-500 tys. - Szkoda Słów
Filmweb to może największy portal filmowy w Polsce ale do Świata to brakuje jeszcze 10 mln użytkowników
No jak by nie było, już od dawna Ojciec Chrzestny jest na pierwszym miejscu i napewno tam jeszcze troche pobędzie :) Pozatym co do obcokrajowców to nie bądź taki pewien...
Nie wiem nad czym się tak wszyscy zachwycają, film miejscami poprostu nudny. Ale jak widać to chyba tylko moje subiektywne odczucie. Dla mnie najwyżej 5/10.
Gdybym oglądał ten film nie wiedząc, że zajmuje 1 miejsce w rankingu to nigdy w życiu bym go nie umieścił w pierwszej 10. Film uważam za dobry, miejscami nawet bardzo dobry, ale wg mnie Skazani na Shawshank biją ten film na głowę, podobnie jak parę innych filmów.
Przyznać muszę, że Marlon Brando zagrał kapitalnie, na prawdę niesamowita rola:) Było parę ciekawych momentów w filmie, ale były też takie, które mnie nudziły.
Ogólnie film, jak najbardziej godny polecenia, który trzeba zobaczyć, ale wg mnie na 1 miejsce nie zasługuje...:)
W stu procentach się zgadzam naprawdę rewelacyjny film. na pohybel krytykantom i marnym prowokacją!!!
Zgadzam się w 100%. Trzeba coś zrobić żeby zaplute karły reakcji nie dyskredytowały tego filmu i osoby które jeszcze go nie ogladały nie sugerowały sie pustymi wypowiedziami.
NOOBIE FILMWEB TO DRUGI PORTAL CO DO WIELKOSCI NA SWIECIE JESLI CHODZI O BAZE FILMOWĄ ZARAZ ZA IMDB.COM
Pełna zgoda z założycielem tematu, film absolutnie wspaniały pod każdym względem.
..co jak co, ale ranking fw ma tyle wspólnego z uznaniem artystycznym jakiegoś filmu co krowa z Luwrem..
.rankingi, w których to głosuje Józek, Ania lat 12 i ciocia Jola są odzwierciedleniem popularności danego filmu/osoby a nie rzetelnej ich oceny..
..więc raczej nie ekscytowałabym się aż tak jakimś tam rankingiem na jakiejś tam stronce.
.poza tym, sądzę, że całkiem sporą część tych głosów jest dana "bo tak trzeba", w obawie (całkowicie absurdalnej), że dudek45FANgodtahera zlinczuje nas na forum.. who cares?