Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574624
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

A WY PROWOKATORZY SIĘ ZAMKNIJCIE I WRACAJCIE OGLĄDAĆ "STRASZNY FILM" I "GOTOWE NA WSZYSTKO".

ocenił(a) film na 9
user_200

no ale podaj jakies argumenty tylko nei gre aktorska i muzyke ok?

ocenił(a) film na 4
user_200

Film wcale nie jest taki dobry. Prawda jest taka, że ktoś go uznał za kultowy i wybitny a teraz nie można powiedzieć, że się go nie lubi. Gdyby wszyscy mówili, że "American Pie" to najlepszy film świata i arcydzieło to też każdy by się nim zachwycał.

użytkownik usunięty
Radek_

popieram w 100% , słowa prawdy ;)

ocenił(a) film na 9

prawda ale u mnie mial 10/10 ze wzgledu na opinie publiczna prawda bylem glupi teraz ma 9/10 i nie wiem czy tego nie zanizyc pozdro :)

spielberg552

Film jest przeceeniony, jedyną rzeczą która jest za tym by ten film był na swoim miejscu jest to, że jakiś po prostu musi być i trudno - padło na ten.

Są filmy o lepszej ścieżce dźwiękowej(bo tu właściwie składa się ona z jednego utworu ogólnie znanego), mające lepszą grę aktorską(Lot nad kukułczym gniazdem, Fight Club czy nawet Leon)

Reżyserko jest dobry, to co razi to długość filmów, masa scen do wyrzucenia(aczkolwiek zaraz fani się by oburzyli, że to zabijanie tego filmu, ale po to wydaje się również wersję reżyserską).

Film nie chwyta mnie, a na pewno nie naiwną fabułą salonowych mafiozów z Sycylii - to jest mit jakich mało, wystarczy obejrzeć Gommorę albo inny dokument o mafii.

W ogóle zastanawia mnie to gloryfikowanie gatunku jakim są filmy gangsterskie, najlepsze są teksty, że do filmów trzeba dorosnąć, podczas gdy ja mam odmienne zdanie - z takich filmów się wyrasta. Pomijając gniewnych nastolatków, którzy widząc Corleone albo Pacino w Scarface chcą być tak samo wylansowani i być złymi facetami to ja nie widzę ŻADNYCH wartości w tych filmach, jak się zastanowić jest to strasznie głupie. No ale jak masa ludzi uważa np: że pseudokibice to nie zwykła swołocz tylko oni walczą o honor klubu i w ogóle są fajni no to rzeczywiście nie ma co się dziwić.

użytkownik usunięty
Abukashi

popieram w 100% . słowa prawdy ;) a co do kiboli... kiedys powiedziano cos madrego: nie zrozumiesz ich jezeli nigdy nim nie byles. i to prawda. film jest przereklamowany, strasznie nudny - robilem pauze z 30 razy pewnie bo wysiedziec sie nie dało, totalne zero akcji, sztywna gra aktorow, naciagane na sile niektore sceny( ktorych w normalnym filmie nigdy by nie bylo :) ) . zgadzam sie z Tobą w 100%. no ale wiesz :) potem polska ,,mafia" wstawia sobie na naszej klasie: nazwisko corleone i mysla ze swiat jest ich ;) nasladuja tych pajkacow z calej rodzinki... no zal po prostu :) dobrze zauwazyles ze polglowki daja same ,,dyszki" filma gaNgsterskim ;) pozdrawiam serdecznie ;)

Ty Rogosh mam pytanie - kto Cie pakował przez ucho , jak w czubkowie siedziałeś ? Czekaj czekaj , nie mów ... ten gość z Twojego Avata

ocenił(a) film na 10
user_200

W stu procentach się zgadzam naprawdę rewelacyjny film. na pohybel krytykantom i marnym prowokacją!!!