Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574575
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Film ten moim zdaniem jest jednym z najbardziej kultowych filmów jakie nakręcono.
Nie będę dużo opisywał bo "nie ma sensu".
Powiem krótko - to jest majstersztyk kinematografi i godnie widnieje na pierwszym miejscu listy TOP ŚWIAT.

Pozdrawiam wszystkich wielbicieli :)

Fan_Horrorow

Och, ach

Fan_Horrorow

Nie rozumiem dlaczego tyle osób nienawidzi ten film ???
Do tego filmu trzeba chyba mieć odpowiedni wiek.
Bo wielbicielom Batmana film ten raczej się nie spodoba :(

ocenił(a) film na 9
Fan_Horrorow

A co ma do tego batman ?

Uzi

"Bo wielbicielom Batmana film ten raczej się nie spodoba" :(

Fan_Horrorow

A wielbicielom Bartmana?

Serwal

No co wy z tym Batmanem ??? :)

Ja też oglądałem filmy z Batmanem i mi się podobały.

Ale troszkę się zestarzałem i wolę.........

Fan_Horrorow

O batmanie już skończyliśmy, teraz się pytam o barTmana.

Serwal

Wielbicielom barTmana spodoba się film " Totalny Odjazd "

Fan_Horrorow

A widzisz - mnie się nie spodobał. Coś szwankuje twoja segregacja...

Serwal

Dziwne ???
"Bo ja jak idę do baru to lubię mieć czasami Totalny Odjazd"
A Ty nie ???

Fan_Horrorow

Nie bardzo. Może dlatego, że nie szwędam się po barach?

Serwal

Ale piwko i sznapsa jak oglądasz Ojca Chrzestnego albo inny dobry film chyba walniesz ???

Fan_Horrorow

Chyba nie... Lubisz dużo pić?

Serwal

Piję tylko w soboty w pubach, przy filmach i na dobrych imprezach - Protector w Ostrowie Wlkp, Heaven w Lesznie itp.....

Fan_Horrorow

Czyli na okrągło :] Ciężko bez piwka choćby dzień wytrzymać, prawda?

Serwal

"Prawdziwy facet musi coś wypić i dobrze się zabawić"
Bez kielicha w sobotę po całym tygodniu monotoni to jak bez ręki.

Fan_Horrorow

Jesteś dumny z tego że chodzisz na "dobre imprezy" ?

Serwal

Dumny nie, ale lubię się dobrze bawić i tyle :)

Serwal

Bo ja wczoraj cztery browarki wypiłem na filmie " Puls ".
Niestety troszkę kiepskawy horror :(
Może za bardzo się wyluzowałem :)

Fan_Horrorow

Teraz już wiem, skąd te pochwalne peany wobec "Ojca"...

Serwal

.. długi film to można było obalić całą baterię, hę?

Serwal

Jak oglądałem Ojca Chrzestnego to nie piłem jeszcze bo byłem za młody :)

Fan_Horrorow

Ahaaaa...

Fan_Horrorow

Ok, muszę lecieć, więc psychoanalizę dokończymy innym razem. Proszę jednak nie tracić nadziei - wyciągniemy pana z tego.

ocenił(a) film na 9
Fan_Horrorow

Tylko, że Batman to jest bardzo dobry film. No.. ale wielbicielem nie jestem, więc nie wiem jak to się sprawdza w praktyce, Panie.

Natomiast jakbyś napisał Terminatora, Rambo, Rocky'ego to już mógłbyś się przejechać bo to jest moje dzieciństwo (a T2 podoba mi się do dziś).

Uzi

Potwierdzam - Batman to bardzo dobry film.
Terminator, Rambo, Predator itp. to także moje dzieciństwo i filmy o których rozmawiało się godzinami i oglądało kilka razy.

Tylko, że młodzież do lat 18 pewnie wybierze Batmana, bo znakomity Ojciec Chrzestny to moim zdaniem film dla nieco starszej widowni.

ocenił(a) film na 9
Fan_Horrorow

Oglądałem Ojca jak jeszcze nie byłem pełnoletni. I zgadnij, czy mnie się podobał?

Uzi

Pewnie tak, ale podejrzewam, że teraz jeszcze bardziej doceniasz ten film.

ocenił(a) film na 10
Fan_Horrorow

Podpisuję się pod autorem. I też dziwię się, czemu tak wielu ludzi pisze 'oryginalne' komentarze odnośnie tego filmu. Filmy gangsterskie należą do najlepszych.

Bruce_Lee

Filmy gangsterskie i horrory :)

ocenił(a) film na 9
Fan_Horrorow

Horrory klasyczne tak, współczesny shit -nie.

Uzi

No ale czasami jakaś fajna nowość wychodzi :)
Ale zgadzam się, przynajmniej 50 % horrorów z ostatnich lat to totalne nieporozumienie.
A szkoda bo horrory i thrillery uwielbiam :(

Uzi

Niestety odnoszę wrażenie, że to dzisiejsze kino we wszystkich kategoriach filmowych przeżywa mały kryzys.

Bardzo mało jest dobrych komedi, coraz gorsze filmy sensacyjne. Brak dobrego kina science fiction :(

Uważam, że lata 1995 - 2003 to był lepszy okres w kinematografi.

ocenił(a) film na 10
Fan_Horrorow

Rok 1999 był świetny, ale najlepszy okres to lata siedemdziesiąte.

ocenił(a) film na 10
Witeczek

Najlepszy był 1954 (Okno na Podwórze, Na nabrzeżach, Siedmiu Samurajów), a potem 1994 (Skazani na Shawshank, Pulp Fiction, Upadek, Czysta Formalność, Czerwony) :]

ocenił(a) film na 9
Santino

Leon, Forrest Gump, dokończ, proszę.;-)

Jak dla mnie to najlepszy 94, a później zaraz 99. Dalej nie wiem.

ocenił(a) film na 10
Uzi

Zapomniałem o Leonie. Forresta nawet nie miałem zamiaru wymieniać, bo to żadne arcydzieło, do Książki się nie umywa...

ocenił(a) film na 9
Santino

Nie no, jakby nie patrzeć Forrest to bardzo dobry film, arcydziełem nie jest, bo niby z jakiej okazji, ale jest kultowy, i wielu ludzi darzy go wręcz sentymentem (sam widziałem Gumpa 3 razy na polsacie;-)).

Zapomniałbym o 95. Gorączka, Podejrzani, Waleczne serce. Też bdb rok.

ocenił(a) film na 10
Uzi

Forrest Gump to jest arcydzieło, no ale skoro oglądałeś go 3 razy na polsacie to się nie dziwię twojej opinii :]

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

Jeszcze se7en, też z 95.. Dzisiaj oglądałem na bdb wersji.

Forrest Gump JEST bardzo dobry. To i tak bardzo pochlebnie o tym filmie powiedziane.

PS. Widziałem też na kompie.. (4 raz) ;-)

ocenił(a) film na 10
Uzi

Ale pewnie nie masz 19 calowego LCD i pełnego zestawu CreAtive? :]

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

Skąd wiedziałeś.:-)

Mam 19 calowy LCD (choć wnerwia mnie brak czerni; zawsze jest jakiś poblask) i DD 5.1 Creative.

ocenił(a) film na 10
Uzi

No bo ja mam to samo ale miejsca starczyło tylko na 2.1 :] Jaki brak czerni? Masz na mysli to, że monitor nie jest matowy?

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

Weź czarną kartkę papieru (w nocy) i przyłóż do monitora. Wejdź w painta pokoloruj stronę na czarno. Wyjdź i otwórz na fullscreenie. Czerń na LCD jest jaśniejsza od prawdziwej czerni. Wszystkie kolory są jaśniejsze, i nijak nie da się tego zoptymalizować. Mają taki niebieskawy poblask. To jest wada monitorów LCD.

/Możesz oczywiście zrobić color calibration, ale podczas oglądania filmów, komputer korzysta bezpośrednio z directX-a, i pomija nakładkę./

ocenił(a) film na 8
Uzi

Uzi, co ty, oglądasz filmy na monitorze komputera? Zrób sobie to co ja mam, czyli tv-out; puszczasz film na komputerze i oglądasz na telewizorze.

ocenił(a) film na 10
arrival

A po co na telewizorze jak można na dużym monitorze?

ocenił(a) film na 8
_Pablos_

A moje pytanie brzmi: po co na małym monitorku jak można na dużym telewizorze ;-).

ocenił(a) film na 10
arrival

Bo monitorek 19 calowy to jest duży monitor i gdy się ogląda na takim film, siedzi się stosunkowo blisko, w zaciszu swojego pokoju :]
No chyba, że masz duzy telewizor w swoim pokoju.

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

TV mam 32 cale, ale w pokoju dziennym. Nie zawsze mogę oglądać, zresztą wolę sam, bo rodzinka mnie często wku****;-)

A jak siedzę niecały metr przed 19 calowym monitorem to wychodzę nawet na plus.

ocenił(a) film na 8
Uzi

Metr przed monitorem.. ;-) Kiedyś także oglądałem na monitorze (a mam 19 calowego Samsunga), ale odkąd puszczam tvout na telewizor, widzę ogromną różnicę. W dodatku ja mam właśnie telewizor u siebie w pokoju, mogę się wyciągnać w wyrku i wygodnie oglądać filmy ;-).