Witam,
Nie będe się wypowiadał na temat filmu ponieważ już to robiłem, i chyba nawet nie jeden
raz. Więc do rzeczy, znalazłem ciekawy artykuł, rzecz w tym że jest on po Angielsku. Pokazuje
on kulisy produkcji największego arcydzieła w historii kina. Więc prośba jest następują (do
wszystkich filmwebiczów).. Czy mógłby ktoś przetłumaczyć cały artykuł i zrobić jakaś
wstawkę.. Pewnie wiele osób, nie tylko Ja będzie zainteresowana. Poniżej podaje link:
http://www.zimbio.com/Francis+Ford+Coppola/articles/29/How+they+shot+The+Godfath er
Pozdrawiam :)
Jak to jest dla ciebie ofertę nie do odrzucenia: The Godfather Family Album - wcześniej niewidoczne szczere zdjęcia ukazania, w jaki najlepszych filmów gangsterskich z nich wszystkich dokonano ... i komentować na bieżąco z autorem Mario Puzo jak doszedł do zapisu w The Godfather pierwsze miejsce (potrzebne mu pieniądze)
Powiększ
Scena w pierwszym filmie z trylogii Ojciec Chrzestny, gdy lider Mafia rodziny Corleone - Marlon Brando - zostaje postrzelony przez rywala, a jego gang zabójców słaby Średni syn Fredo wygląda na, bezradni
Powodem, dla którego napisał The Godfather było zarabiać pieniądze. Moja pierwsza powieść, The Dark Arena (1955), otrzymała bardzo dobre recenzje i zdobył mi 3.500 dolarów, więc pomyślałam, że chcę być bogaty i sławny.
Ale kiedy moja druga powieść, The Fortunate Pilgrim, ukazał się dziesięć lat później i zdobył mi tylko 3.000 dolarów, byłem zjazd szybko.
Chociaż książka otrzymała również wyjątkowo dobrze opinie, mój wydawca nie był zachwycony. Poprosiłem ich o zaliczkę na początku mojej następnej książce (co byłoby dużym classic), a redakcja były fajne. Byli uprzejmi. Byli rodzaju. Pokazali mi drzwi.
One Redaktor tęsknie zauważył, że jeśli Fortunate Pilgrim nie tylko miał trochę więcej rzeczy, że Mafia w nim, być może udałoby się książka pieniędzy. (Jeden z mniejszych znaków był głównym Mob.)
Byłem 45 lat i zmęczona byciem artystą. Poza tym, wobec 20.000 dolarów do krewnych, firm finansowych, banków i bukmacherów różne i shylocks. Nadszedł czas, by dorosnąć i sprzedać, a Lenny Bruce raz zalecane.
Więc powiedziałem moich wydawców, OK, będę pisać książki o mafii, daj mi trochę pieniędzy, aby zacząć. Powiedzieli, że nie ma pieniędzy, dopóki nie zobaczymy 100 stron. Napisałem dziesięć strony konspektu. Pokazali mi drzwi.
Wiedziałem, że nigdy nie być w stanie napisać kolejną książkę, jeśli następny sukces nie był. Psychologiczne i ekonomiczne ciśnienie byłoby zbyt wiele. Nigdy nie miałem wątpliwości, mógłbym napisać bestsellerowej powieści handlowych, gdy zdecydowałem się zrobić. Moje pisanie przyjaciele, moja rodzina, moje dzieci i moich wierzycieli, wszystkie zapewnił mnie, teraz był czas na górę lub zamknąć.
Dyrektor Francis Ford Coppola walczył do oddania Brando, który cieszy się renomą jako trudny aktor. W zamian, aktor umieścić na 1.000.000 dolarów obligacji, przysięgając, że nie będzie kłopotu. Nie
I chciał, miałem dziesięć strona zarys - ale nikt nie chciał mnie zabrać. Mijały miesiące. Byłem w pracy ciąg czasopisma przygoda, edycji, pisanie opowiadań zewnętrznych.
Pewnego dnia powiedział do przyjaciela pisarza jakieś zabawne historie o moim Mafia i dziesięć zarys strony i on zorganizował spotkanie dla mnie redakcja GP Putnam's Sons. Redakcja siedzieliśmy na słuchanie muzyki godzin do opowieści Mafia i powiedział śmiało. Oni również dał mi 5.000 dolarów zaliczki.
Oczywiście, jak tylko dostałem w swoje ręce swoje pieniądze, nie pracowałem nad książką. (Część szczęście zaliczki pobierany od nadania pełnej rękopis lub nigdy bym nie skończyłem.) Chodzi o to, tak naprawdę nie chcę pisać Godfather. Zajęło mi trzy lata do końca.
I wstydzę się przyznać, że napisał ją w całości z badań. Nigdy nie spotkałem prawdziwego, rzetelny do gangster Boga. Wiedziałem, że świat hazardu całkiem dobrze, ale to wszystko.
Po tej książki stał się "sławny", poznałam kilka panowie dotyczące materiału. Były one pochlebne. Nie chcieli uwierzyć, że nigdy nie był w rakiety. Nie chcieli uwierzyć, że nigdy nie miał zaufanie don.
Powiększ
Widok z lotu ptaka działania
Ale wszystkie utwory książki. I w różnych częściach kraju usłyszałem miłą historię: że mafia zapłaciła mi 1.000.000 dolarów pisać Ojciec chrzestny jako con public relations.
I w końcu musiał zakończyć The Godfather w lipcu 1968 roku, bo potrzebne ostateczne 1.200 dolarów zaliczki na moje żony i dzieci do Europy. Moja żona nie widział swojej rodziny przez 20 lat, i obiecałem jej, że był to rok, więc oddałem w stanie surowym rękopisu. Przed wyjazdem do Europy, powiedziałem mojemu wydawcy, aby nie pokazać książki, innych, to musiało być polerowane.
Kiedy w końcu wróciłem do domu, wobec 8.000 dolarów na kartach kredytowych. I nie martwi. Jeśli najgorszy przyszedł do najgorszego, to zawsze możemy sprzedać nasz dom. Czy mogę iść do więzienia. Hell, lepiej pisarzy poszedł do więzienia. Ale bez przesady.
Poszedłem do Nowego Jorku, aby zobaczyć mój agent, Candida Donadio. Miałem nadzieję, że ona ciągnąć slick na przeniesienie magazynu z rękawa i mnie za kaucją, którą często jak ona w przeszłości. Poinformowała mnie, że mój wydawca miał tylko odrzucił 375.000 dolarów za prawa do The Godfather miękka. I dał surowe nakazy, że nie można wykazać, że nawet dom miękka, ale nie było czasu narzekać.
Zadzwoniłem do mojego edytora w Putnam, Bill Targ, a on powiedział, że trzymali się za 410.000 dolarów 400.000 dolarów, ponieważ był jakiś rekord. Czy chcesz porozmawiać z ich przedruk na prawach człowieka, który obsługiwał negocjacji?
Powiedziałem nie, miałem absolutne zaufanie do każdego, kto może odrzucić 375.000 dolarów. I wisiały wokół Nowego Jorku, miał bardzo późny obiad z Targu, a ponad kawę dostał wezwanie. Prawa miękka sprzedany za 410.000 dolarów.
Zadzwoniłem do mojego brata, aby powiedzieć mu dobrą nowinę. Ten brat miał dziesięć procent The Godfather, bo bym wspierali mnie przez całe moje życie i dał mi końcowy fragment pieniądze, aby ukończyć książki. Więc teraz chcę go znać, że od mojej połowy praw miękka przyszedł do 205.000 dolarów, był w za nieco ponad 20 kawałków.
On jest typem faceta, który zawsze jest do domu, gdy wołam do pożyczania pieniędzy. Teraz, gdy miałem pieniądze oddać, był sposób naturalny. I jeszcze moja mama przez telefon. Ona mówi łamaną angielszczyzną, ale rozumie język doskonale. Wyjaśniłem jej.
Zapytała: "40.000 dolarów?"
I nie powiedział, to było 410.000 dolarów. Powiedziałem jej, trzy razy zanim w końcu odpowiedział: "Nie mów nikomu".
Ruch był zablokowany, i zajęło mi ponad dwie godziny do domu. Kiedy wszedłem w drzwi, moja żona drzemał i podszedł, pocałował ją w policzek i powiedział: "Kochanie, nie musisz się martwić o pieniądze więcej. Właśnie sprzedałem swoją książkę na 410.000 dolarów. "Uśmiechnęła się do mnie i przechowywane drzemie.
I zaczęła się denerwować. Nikt nie wydaje się, że to była wielka sprawa. Całe moje życie to się zmieni, nie musisz się martwić o pieniądze. To było prawie jak nie martwiąc się o śmierci.
Wtedy moja siostra powiedziała: "Masz 40.000 dolarów za książkę. Mama tzw. "
Byłem zdenerwowany z moją matką. Po tych wszystkich wyjaśnień miała zdobyć to źle.
Jej 80 lat nie były wymówki.
"Nie, to było 410.000 dolarów." Teraz mam reakcji chciałem ...
I szybko się to, co okazało się mój wielki błąd. Gdy miałem pierwsze 100 stron The Godfather zrobić, William Morris Agency zatwierdziła umowę z Paramount książki dla 12.500 dolarów opcji płatności z "schody", jeśli skorzysta z możliwości.
Coppola - z synami Gio (pod nogi) i Roman (który miał rolę w filmie) - Robert De Niro i zrobić sobie przerwę na studia Variety na planie The Godfather: Part II
I już włączony agentów, ale William Morris podpisał umowę wstępną, książki i reprezentowany mnie w transakcji filmu. Radzili mi przed biorąc go. Radzili mi czekać. To było jak doradztwo facet podwodne wziąć głęboki oddech. I potrzebowałem pieniędzy i 12.500 dolarów wyglądał jak Fort Knox. Pozwól mi teraz powiedzieć, że wina była moja. Ale nigdy nie trzymał go przed Paramount, że dostał The Godfather tak tanio.
The Godfather stał się numerem jeden bestseller w USA, 69 tygodni na liście New York Times, również numer jeden w Anglii, Francji, Niemiec i innych krajów. To zostało przetłumaczone na 17 lub 20 językach, zatrzymałem się śledzenie. Mówią mi, że jest to najszybszy i najlepiej sprzedających się miękka fiction wszech czasów.
Czytałem literaturę na temat Hollywood, w jaki sposób jest nie w "pisarze w ogóle. Miałem już jedną pouczające doświadczenie z producentów filmu.
Wcześniej tego roku, mój agent zadzwonił, by zapytać, że wrócę do spełnienia John Foreman, który wyprodukował większość Paul Newman filmów. John Foreman był dynamiczny. Przez trzy godziny mówił o mojej książce - jak kochał go, jak był zdecydowany zrobić to jako film. Zacytował wszystkie najlepsze części. Lubił wszystkie właściwe rzeczy. Film był na pewno. Powiedział, że połączenie mojego agenta na następny dzień i zorganizować szczegółów finansowych umowy. Nikt nigdy nie usłyszał od niego.
Pewnego dnia wziąłem papier i powiedział, że Danny Thomas (aktora komicznego) chciał grać rolę ojca chrzestnego. To wrzucili do paniki. Zawsze myślałem, że Marlon Brando byłoby świetnie.
Więc przez wspólnego przyjaciela Skontaktowałem Brando, napisał do niego list, a on był na tyle miły, aby zadzwonić do mnie. Nie czytałem książki, ale powiedział mi, że studio nie będzie go zatrudnić chyba że silne dyrektor nalegał na to. Był miły przez telefon, ale nie brzmi zbyt zainteresowany. I to było to.
Co nie wiedziałem o tej porze było to, że Paramount zdecydował się nie robić tego filmu. Powodem tego było to, że uczynił Brotherhood - również o mafii - i to był krytyczny i katastrofy finansowej i wykonane z mosiądzu studio czuć nie było pieniędzy w filmach Mafia. Dopiero gdy ojciec chrzestny stał się super-bestsellerem, że muszą zrobić film.
Wreszcie, Al Ruddy, producent, powiedział, że chce mi zrobić skrypt, ale będzie to niski budżet, więc nie może zapłacić dużo. I ją odrzucił. Okazało się, więcej pieniędzy i odsetek. Transakcja za scenariusz był przyjemny: $ 500 pieniądze kosztem tydzień, ładne pieniądze z góry (czy pieniądze) powiększona o dwa i pół procent zysku netto. Ale umowa nie była tak dobra, jak to brzmiało.
Z jednej strony, z łazienką w hotelu Beverly Hills wyniósł 500 $ na tydzień, tak aby wymazane pieniądze kosztem właśnie tam. Plus fakt, że moje dwa i pół procent było warte zero, chyba że obraz stał się wielkim hitem.
Brando, znakomitym muzykiem - powiedział, gdyby nie został aktorem, to on były perkusista - trwa chwilę się od kręcenia się gry na fortepianie znalazł się na planie
Działa to tak, że studio zwykle prawnie porywa wszystkich zysków z pracy na każdy procent zysku netto. Robią to z księgowości. Jeśli obraz kosztuje 4 miliony dolarów, dodają kolejny milion na koszty studio. Oni za koszty reklamy do zdjęć, zarabianie pieniędzy. Ich księgowi mogą czerpać zyski znikają jak Houdini.
Pierwsza konferencja słów otuchy przeznaczone dla mnie. To miał być wielki film dla Paramount. To zdjęcie pozwoliłoby zaoszczędzić Paramount. Uwielbiam tego typu rzeczy - to sprawia, że czuję się ważny i pracować dwa razy ciężej.
Rozmawialiśmy odlewania. I zasugerował, Marlon Brando w roli Ojca Chrzestnego. Oni byli dla mnie, ale mam wrażenie, mój czas spadł o 50 punktów. Al Ruddy zasugerował Robert Redford za rolę Michała, a ja nie dbam o to jak miły facet był, jego czas spadła o 50 punktów.
Nie mieli dyrektora. Musiałem napisać skrypt, zanim dostał jeden.
"Po prostu rób co chcesz" Ruddy powiedział. "Ale dla mnie zrobić. Zacznij od sceny miłosnej pomiędzy Michael i Kay. "On jeszcze chciał Redford.
"Al" Powiedziałem, jak wypił whisky i palił cygara, "nie można uruchomić The Godfather w scenie miłosnej. To nie przystoi. "
Poznał mottem i śmiał się.
"Słuchaj", powiedział: "po prostu spróbować. Zawsze możemy wyciąć go później ".
"OK", powiedziałem. Wróciłem na górę i przeczytaj umowę, a na pewno wystarczy, to powiedział, producent może powiedzieć pisarz, jak napisać skrypt. Musiałem zacząć od filmu z młodzieńczą sceny miłosnej. Więc napisałem i to był kiepski. I pokazał go Al i on to uwielbiał.
W sierpniu 1970 roku miał scenariusz i wszyscy się podobało. Tymczasem w kolejnych miesiącach, podczas gdy spojrzał na dyrektora, miałem kilka przygód. Najciekawszy był z Frankiem Sinatrą, facet, który był moim idolem.
W The Godfather, piosenkarz Johnny Fontane nazwie został przejęty przez wielu ludzi opiera się na Sinatra. Zanim książka ukazała się, mój wydawca otrzymała list od prawników Sinatry wymagających, aby zobaczyć rękopis. W uprzejmy język nie chcieliśmy.
Jednak film był już inna historia. W pierwszej konferencji z personelu prawnego Paramount wykazali zaniepokojenie tym, dopóki nie zapewnił im część była bardzo drobne w filmie.
Vito Corleone, syn Sonny (James Caan), zostaje zastrzelony na śmierć na autostradzie. Tutaj Caan twarz i ciało są połączone ze 147 maleńkich "petardy" wybuchowy, który wybuchnie, gdy naciskany. Caan martwi się o numer - to rekord w czasie - lecz poszedł razem z nim, a nie stracić twarzy z kobietami na planie
Teraz było to, w mojej książce, pisałem charakter Fontane z pełną współczucia dla człowieka i jego stylu życia i jego zahamowania. Myślałem, że złapał niewinności wspaniałych ludzi show-biznesu, ich rozpacz korupcji w swoim rodzaju sił życiowych na nich i osób wokół nich. Myślałem, że jestem złapał wewnętrznej niewinności charakter. Ale mogę również, że jeśli Sinatra że znak był sobą, nie może się spodoba - książki - albo ja.
Oczywiście, niektórzy chcieli doprowadzić nas razem. Na Elaine w New one York noc, Sinatra był w barze, a ja przy stole. Elaine zapytał, czy bym obiektu do spotkania Sinatra. I powiedział, że ze mną OK, jeśli to było OK z nim. To nie było OK z Sinatra. I to było zupełnie OK ze mną. I nie dać mu jeszcze jedną myśl.
Rok później został zaproszony na przyjęcie urodzinowe przyjaciela podane przez znanego milionera. Milioner okazał się jednym z tych starszych ludzi, zawsze stara się być młody. Miał na sobie czerwone spodnie i miniaturowe Stetson, że grzeczność i miał pięć martini boję się bardziej niż cokolwiek innego na świecie. Jak byliśmy na drinka w barze, powiedział Sinatra był obiad w innej tabeli i chciałbym go poznać. I nie powiedział. Milioner miał prawa ręka, który próbował nalegać. I nie powiedział jeszcze raz.
Podczas kolacji nie było tableau John Wayne i Frank Sinatra spotkania w przestrzeni równej odległości między ich dwóch tabel pozdrowić się nawzajem. Obie wyglądały świetnie, 20 lat młodsza niż w rzeczywistości były. Oba pięknie ubrana, Sinatra szczególnie. To było naprawdę wspaniałe, aby zobaczyć. Ale po drodze milioner zaczął prowadzi mnie w kierunku stołu. Jego prawa ręka wzięła mnie z drugiej strony.
I ostrzegł go, że wszyscy nienawidzili pomysł Brando
"Musisz spełnić Frank," milioner powiedział. "On jest moim dobrym przyjacielem."
Byliśmy prawie w tabeli. I jeszcze może mieć wyrwane luźne i odszedł, ale byłoby to oczywiste lekceważenie. Łatwiej było fizycznie i psychicznie, aby być prowadzone z niewielu pozostałych kroków. Milioner możliwość wprowadzenia na rynek. Sinatra nigdy wzrok znad talerza.
"Chciałbym, żebyś poznał mojego dobrego przyjaciela, Mario Puzo," powiedział milionerem.
"Nie sądzę więc," Sinatra powiedział.
, Który wysłał mnie na mojej drodze. Starałem się ominąć prawą ręką i Wynoś się stamtąd. Tak słyszałem milioner jąkanie jego przeprosiny, nie mnie, lecz Sinatra. Milioner faktycznie we łzach.
"Frank, przykro mi, Boże, Frank, nie wiem, Frank, jest mi przykro ..."
Ale Sinatra wyciąć go krótko i jego głos był teraz głos słyszałem natomiast kochać jak dziecko - miękkie i aksamitne. Był pocieszające zniszczonego milionerem.
"To nie twoja wina" Sinatra powiedział.
I zawsze uciec od kłótni i rzadko byłem w moim życiu był zdegustowany ludźmi nic zrobić, ale po tym powiedziałem Sinatra, "Słuchaj, to nie był mój pomysł."
I wtedy stało się coś najbardziej zdumiewające. On kompletnie niezrozumiałe. On myślał, że przeprasza za postać Johnny Fontane w mojej książce.
Powiedział, a jego głos był prawie rodzaju, "Kto ci powiedział, aby to w książce, wydawcą?
Byłem zupełnie oszołomiony. I nie pozwól wydawców umieścić przecinki w moich książkach. To jedyne co mam o charakter.
W końcu powiedział: "Chodzi mi o wprowadzanych do was.
Caan żarty "powstać z martwych" z od lewej, Brando, aktor i Coppola Salvatore Corsitto
Czas ma szczęście przyciemnione upokorzenie, co nastąpiło. Sinatra zaczął krzyczeć nadużyć. Pamiętam, że w przeciwieństwie do jego reputację, nie używaj wulgarnego języka w ogóle. Najgorsze nazwał mnie był alfonsem. Pamiętam go, mówiąc, że gdyby nie było to, że było tak dużo starsza od niego, bił mnie piekło. Co boli to, że tu był, północnych Włoch, grozi mi, południowych Włoch, z przemocą fizyczną. To z grubsza odpowiada Einstein wyciągając nóż na Al Capone. To po prostu nie było.
Sinatra bieżąco jego nadużycia i ciągle patrząc na niego. Ciągle patrząc na swoje płyty. Wrzask. On nigdy nie spojrzał w górę. Wreszcie odszedł i się z restauracji.
Moje upokorzenie musi pokazał, bo krzyknął za mną: "Choke. Idź przed siebie i choke.
Kilka tygodni później, kiedy Francis Ford Coppola został mianowany na dyrektora, on też miał incydent z Sinatra. Uciekli do siebie w klubie LA jedną noc, a Sinatra objął ramionami Coppoli i powiedział: "Franciszku, będę grać Godfather dla Ciebie. Nie chciałbym zrobić dla tych ludzi w Paramount, ale zrobię to za Ciebie. "
Niektóre bardzo znanych reżyserów zwrócił The Godfather w dół, gdyż obraził ich sumienie społeczne, ponieważ "to uwielbiony mafii i przestępców.
My cyniczny umysł sprawia, że zastanawiam się, czy wybrali Coppola, ponieważ był dzieckiem po trzydziestce i właśnie wyreżyserował dwa finansowych porażek, i mogą być kontrolowane. W tym czasie były one nadzieję zrobić The Godfather między $ 1 mln i 2 miliony dolarów. (Na zdjęciu w końcu kosztować ponad 6 mln USD.)
Zabawa się skończyła. Teraz wszyscy wsiedli do działania. Gwiazdy, agentów, kierowników pracowni i wiceprzewodniczących, producent, producent stowarzyszony, autorów piosenek i różne prostytutki. Wielkie pytanie: który miał grać Ojciec Chrzestny?
I ostrzegł, że wszyscy nienawidzili Coppola pomysł Brando - Niektórzy obawiali się, że będzie się kłopoty, że był słaby w kasie, i milion innych powodów. Zresztą walczył, ale Brando. A, nawiasem mówiąc, nigdy Brando dało żadnych problemów. Tyle o jego dobre imię.
Powiększ
Coppola z 14-letniego aktora Oreste Baldini, który gra Vito jako chłopiec w Godfather II, w tej scenie testy medyczne na Ellis Island, New York, po przybyciu z Sycylii
Coppola rozpoczął zdjęcia do testów ekranu. Teraz wielki problem było znalezienie kogoś do gry Michael, naprawdę najważniejsze w filmie.
W pewnym momencie Jimmy Caan wydawało się, że rolę. On dobrze przetestowane. Ale dobrze przetestowane Sonny, drugi syn chrzestny, a on przetestowany dobrze Hagen. Hell, mógł grać wszystkie trzy z nich. Nagle to wyglądało, że nie dostanie żadnego z nich.
Robert Duvall testach Hagen i był doskonały. Kolejnym aktorem był idealny dla Sonny. To na stronie Jimmy Caan Michael, ale nikt nie był bardzo zadowolony.
Wreszcie nazwę Al Pacino podszedł. Był to sukces w play w Nowym Jorku, ale nikt go nie widział na filmie. Coppola chwycili test ekranie Pacino uczynił dla niektórych włoskich filmów i pokazał. Kochałam go. Dałem Francis list, że przede wszystkim trzeba było Pacino w filmie.
Ale nie było zastrzeżeń. Pacino był zbyt krótki, zbyt włoski wygląd. Miał być amerykański w rodzinie. Musiał wyglądać trochę z klasą, trochę Ivy League. Coppola powtarzał dobrym aktorem jest dobrym aktorem. Pacino testowane. Nie wiedział, jego wiersze. Rzucił w jego własnych słowach. Nie rozumiem w ogóle charakteru. Był straszny. Jimmy Caan uczynił to dziesięć razy lepiej. Po scenie się skończyła, podszedł do Coppola i powiedziałem: ". Daj mi mój list z powrotem"
Pokręcił głową. "Poczekaj chwilę".
Potem powiedział: "autodestrukcyjne draniem. Nawet nie znam jego wierszy. "
Były testowane Pacino cały dzień. Oni trenował go, Ćwiczyli niego, obrócił go na wylot. Po miesiącu testowania oni wszyscy na filmie.
Byłem zaskoczony, jak również sceny grana na żywo, ale nie były tak skuteczne kamerą. Były próby z dziewcząt, którzy próbowali za część Kay, młody rolę dziewczyny. Była jedna dziewczyna, która nie była dla części, ale wyskoczył z ekranu na ciebie.
Wszyscy skomentował jej szef i studio Robert Evans powiedział: "Trzeba coś zrobić z niej -. Ale myślę, że nigdy nie będzie"
Biedna dziewczyna nie wiedziała, jak blisko doszła do sławy i fortuny. Nikt nie miał dla niej czas właśnie wtedy. Cholera, nie, ale nie byłem potentatem.
Na ekranie Pacino jeszcze nie strajk nikomu - z wyjątkiem Coppola - jak prawo do części Michael. Coppola przechowywane kłótni. Więcej testów były z innymi ludźmi. Nr Michael. Nie było nawet mówić o odroczenie film. Coppola nalegał Pacino był właściwym człowiekiem (nigdy nie dał mi z powrotem moje pismo). Ale to wydaje się być martwy problemu.
Paramount szef Stanley Jaffe, ale tak p **** d off oglądania badań niewiadomych, że na pytanie, jego zdaniem, zerwał się i powiedział: "Chłopaki, naprawdę chcesz wiedzieć? Myślę, że masz najgorsze kilka abażury, jaką kiedykolwiek widziałem. "
Musiałem wyjechać na tydzień. Kiedy wróciłem, Al Pacino, gdyby część Michael, Jimmy Caan miał część Sonny. Facet, który miał część Sonny był na zewnątrz.
John Ryan, który testował lepiej niż ktokolwiek na ważną rolę Carlo Rizzi, był na zewnątrz. Choć podobno powiedziano mu roli. Ryan był tak wspaniały w jego badaniach, że zrobiłem coś, czego nigdy nie zrobił: I szukał go, aby powiedzieć mu, jak wielkie grał rolę. Został on zastąpiony przez faceta imieniem Gianni Russo, którzy mieli jakieś tło showbiznesu radio w Las Vegas. I nigdy nie dowiedziała się co się stało. Przypuszczam, Coppola i Paramount mosiądzu konia giełdowych. Nigdy nie dostałem w sprawie targowania. Z jakiegoś powodu nigdy nie myślałem tego rozwiązania.
Teraz włosko-American League zaczęły wydawać odgłosy. Producent, Al Ruddy, obiecał im wykupić wszystkie odniesienia do Mafia w skrypcie i zachowania włoski honor. W lidze deklarował współpracy w tworzeniu filmu.
The New York Times umieścić historię na pierwszej stronie, a następnego dnia miał nawet oburzony redakcji na jej temat. Muszę powiedzieć, Ruddy okazał się sprytny człowiek umiejący korzystnie kupić, bo słowo Mafia nigdy nie było w scenariuszu, w pierwszej kolejności.
kolektor "The Godfather Family Album" edycja została opublikowana przez Taschen, w cenie 400 zł każda z sygnowany i numerowany edycja 1000. Wystawa zdjęć Steve Schapiro jest z książki będzie można oglądać w Hamiltons Gallery w Londynie, od 25 lutego do 28 marca. Odwiedź hamiltonsgallery.com. Słowa zaczerpnięte z "The Godfather dokumenty i inne wyznania"
Nie obiecuje ze będzie 100% dobrze ale chyba nie jest tak zle.
hehe też próbowałem tłumaczem, szczerze to sam bym lepiej przetumaczył przetłumaczył :) Ale chodzi mi o to żeby ktoś przetłumaczył ten artykuł bardziej profesjonalnie i wrzucił na jakąś stronkę albo tutaj na filmweb w dziale wiadomości (filmweb24), żeby wszyscy z tego skorzystali :)