Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574733
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Będzie na tv4 niedługo

użytkownik usunięty

Jeszcze nie wiadomo dokładnie kiedy, w tv4 leci reklama: "Ojciec chrzestny" już wkrótce w tv4, ale zachęcam do oglądania bez względu na porę emisji. Bo dobre filmy na miarę "Ojca..." są w telewizji ogólnodostępnej puszczane rzadko, a to znaczy, że mają słabą oglądalność. Pokażmy, że Polacy mają gust filmowy.

ocenił(a) film na 5

Obejrzy się do kotlecika i deseru z kawą (bo długo trwa). Chociaż szwagier ma tego całą szafę kolekcjonerskich edycji, dzwonek z motywem, powiadomienia o sms z hukiem pistoletów i jeszcze jakieś dziwne koncepcje na "biznes"...

NommaD79

To nie jest film do oglądania w telewizji z reklamami.Obejrzyj na dvd

ocenił(a) film na 5
kondi143

Wytrzymałem w sali projekcyjne domu kultury, potem drugi raz w domu na kanale bez reklam - wystarczy. Nie jest to produkcja, która wywarła na mnie jakieś osobliwe wrażenie, dobra do przeanalizowania zachowań i ewentualnie do pochylania się nad grą aktorską. Niestety ten klimat (mafia, gangsterka itd) jest dla mnie niespecjalnie ciekawy, więc pozostanę przy kotleciku (taki kompromis, skoro już tak bardzo "trzeba" hołubić ten obraz).

NommaD79

A no chyba,że tak skoro klimaty gangsterskie Cie nie kręcą to faktycznie :)

użytkownik usunięty

Muszę obejrzeć, bo nie miałem tej wielkiej przyjemności widzieć tego arcydzieła.

użytkownik usunięty

Tylko nie wstawiaj od razu 1, jak nie pojmiesz geniuszu tego filmu.

użytkownik usunięty

Nie byłbym w stanie tego zrobić

użytkownik usunięty

I wystawiłem 10 i powiem, krótkto pokochałem ten film i klimat

ocenił(a) film na 5

Nie zraź się początkiem, sporo osób uważa go za nudny, potem trochę jest lepiej.

użytkownik usunięty
NommaD79

Dziś (4XII) o 20.00 na tv4.