Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574575
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Ja widziałem na dzień dzisiejszy 74 filmy (czyli 74% klasyki) a jak to u was wygląda podliczcie sobie tylko szczerze. PS Nie liczy sie film nie obejrzany do końca lub oglądany od połowy. PS2 z TOP30 widziałem 28 filmów końcówka listy wygląda u mnie słabo. PS3 Mozna zaliczac filmy ktore widziało sie dawno temu ale zbyt wiele sie nie pamieta z nich. pozdro taki relaksujący temat moze sie przyjmie

brian1988

Na PS3 podobno fajne gry wychodzą, mam zamiar sobie kupić pod koniec marca...

Serwal

Wie ktoś ile teraz PS3 kosztuje mniej więcej? W Saturnie np?

ocenił(a) film na 9
Serwal

x lepszy jak na razie, jeszcze wyjdzie dodatkowy bluray i wypasik. zalezy dla kogo. ps3 w saturnie 40 gb wawka- 1449 a x,premium - 1449

ocenił(a) film na 8
brian1988

nie wiem, nie widziałem może z 4 czy 5.

ocenił(a) film na 10
Subterranean

Na dzien dzisiejszy 31. Troche malo, ale caly czas nadrabiam zaleglosci :)

ocenił(a) film na 9
kiciak100

31? strrrasznie mało, brrr.

ocenił(a) film na 10
Uzi

Wiem ze malo. Ostatnio nie mam czasu n a filmy :( Wzielam sie za seriale :D np za Partnerow z Moorem, swietny serial, widzial ktos?

ocenił(a) film na 10
Uzi

Poza tym jak liczyc dzisiejsze notowanie, to dochodza mi jeszcze dwa- mis i seksmisja ;)

ocenił(a) film na 9
kiciak100

Heh, to masz 33/100, równo 1/3. Z tymże chyba lepiej (jeżeli już kierować się lokatą) robić to poprzez IMDb.

Zresztą, tutaj ciężko widzieć wszystkie filmy, bo codziennie się coś zmienia na liście. Ja jednego dnia mam 99/100, a następnego 95/100.

ocenił(a) film na 10
Uzi

A ja sie pochwale i powiem ze juz mam nie 33 tylko 37 ;)

ocenił(a) film na 9
brian1988

K.rwa, wszystko. A jak!?

"czyli 74% klasyki"
Z tą klasyką, zaś tak nie przesadzaj..

ocenił(a) film na 9
Uzi

Około 90%

ocenił(a) film na 10
brian1988

dokładnie 33 filmy od 1 do ostatniej minuty :)

brian1988

Ja widziałem tylko 1, ale za to 100 razy. Czy to się liczy jako 100%?

ocenił(a) film na 10
Cris

Jeden? to zart? :D

ocenił(a) film na 9
Cris

Nie, to się liczy jako 1 (słownie: jeden) procent. Niech zgadnę, widziałeś pewnie, ten, no Pewnego razu na Dzikim Zachodzie? ale żeby sto razy oglądać, to się musiało w końcu skończyć z jedynką, eh (zasmucony)..

Uzi

Niestety nie wiem, który film widziałem 100 razy. Nie pamiętam tytułu, zapomniałem też o czym był. Pewnie go nawet nie oceniłem.

ocenił(a) film na 9
Cris

Ale za to oceniłeś sto innych filmów, których nie widziałeś. Cały Cris..

Uzi

Chwilkę, bo z Tobą to nic nie wiadomo. Rozumiesz, że to tutaj i w temacie niżej nie jest pisane na poważnie?

Cris

Policzyłem, żeby nie było wątpliwości. Widziałem 87% obecnego top100. A przynajmniej tyle kojarzę, choć to na jedno wychodzi.

ocenił(a) film na 9
Cris

CRIS! Masz mnie za idiotę?;-)

ocenił(a) film na 9
Uzi

No, ja też policzyłem- dzisiaj wychodzi tego 96%. Bywało więcej.;-)

Ale, oczywiście, masz rację, że ten ranking jest gówno warty! W sumie ostatnio bardziej w doborze filmów, kieruję się po prostu filmografią danego reżysera, czy aktora, od czasu do czasu zajrzę na IMDb (choć wszystkie filmy i tak mam spisane).

ocenił(a) film na 10
brian1988

na dzis dzien? 57 z czego chyba 7 jest klasyka (gora 17)

ocenił(a) film na 10
brian1988

Ja widziałem z top100, 58 filmów. Mam 16 lat i niektórych klasyków nie widziałem, ale to nadrobię.

ocenił(a) film na 10
Jellenio

praktycznie wszystko oprócz Alienów (obejrzę niedługo) i Gwizdnych Wojen (do których mnie nie ciągnie, nie przepadam)

ocenił(a) film na 9
brian1988

80/100 ,osrane Alieny i Obywatel Kane !

ocenił(a) film na 9
brian1988

Widziałem wszystkie, poza "Źródłem". Może 10% tej listy to filmy dobre.

ocenił(a) film na 10
Dobry_2

Ja postawiłem sobie za cel obejrzenie wszystkich filmów z top 100, ale tych stałych co na pewno nie spadną, więc koło 90. Mam już 77 a jeszcze pozostały te gwiezdne wojny, Monty Pythony władcy pierscieni itp :P reszta "klasyków" już obejrzane :P