Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574575
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Wystawiałem 10/10 już wielu filmom, ale tylko nieliczne mogę spokojnie nazwać prawdziwymi arcydziełami. "Ojciec Chrzestny" jest właśnie takim arcydziełem - nie brakuje mu absolutnie niczego, wciąż zachwyca.
Chociaż nie ukrywam, że nie do końca zasługuje na pierwsze miejsce - ja bym tam posadził "Pulp Fiction" :)

ocenił(a) film na 10

W Pulp Fiction irytuje mnie słabszy poziom fragmentu ze sprzątaniem zwłok z samochodu. Tak to film świetny:)

Seishiro

Pulp Fiction na pierwszym miejscu....Zbyt piękne żeby było prawdziwe. Ja bym był w pełni uradowany gdyby był chociaż w pierwszej 10. Pulp to mój ulubiony film. Pewnie za chwilę polecą bluzgi ale cóż :(. Ale miejsce Ojca wcale mi nie przeszkadza, to kawał dobrego kina. Ode mnie 8/10.

Widze Potworze z Szafy że chwilowo dałeś sobie spokój z forum TDK. Nie dziwie ci się, to co się tam teraz wyprawia...szkoda gadać. Pzdr ;).

ocenił(a) film na 10
Dante_27

Tak, forum TDK jest na jakiś czas stracone. Na to jak długo to będzie trwało ma wpływ moderacja i to czy Ledger dostanie oskara:) Na razie wolę prowadzić normalne dyskusje i zbieram siły przed pogromem jaki niedługo nastąpi na forum nowego Bonda. Również pozdrawiam:)