Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574674
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Bardzo mi sie podoba ten film więc dałem mu 10/10 ale nie rozumiem dlaczego uważacie go za najlepszy film wszechczasów. Możecie napisać? ;-)

użytkownik usunięty
Corleone_94

Uważamy go za najlepszy film wszechczasów za genialną gre aktorską przystojnego (w tamtych czasach) Ala Pacino

użytkownik usunięty

mów za siebie, dobrze? każdy może mieć inny powód

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

No to dlaczego dałeś mu 10/10? Bo jest wysoko w rankingu i tak wypadało? Nie rozumiem tego:/. No ale widzę że masz jakieś 14-15 lat, po Twoim top10 mozna wywnioskować, że w swoim życiu widziałeś bardzo mało filmów, jeśli tak wysoko cenisz "Zabójczą broń" czy "Dzień niepodległości", więc myślę że jak trochę podrośniesz, zobaczysz więcej naprawdę dobrych filmów i obejrzysz jeszcze raz "Ojca Chrzestnego" to sam zrozumiesz że ten film to na pewno jeden z lepszych obrazów w dziejach kinematografii ( jeśli nie najlepszy, choć ja tak nie uważam)

LouissCyphre

"No to dlaczego dałeś mu 10/10" Ponieważ jak napisałem bardzo mi sie podoba ;)

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

Uważam, że jest to najlepszy film gangsterski, a że ten rodzaj jest moim ulubionym tak więc jest u mnie numerem 1... nie pomyślałeś, że może wolisz inne rodzaje filmów?? dlatego "Ojciec.." może się nie wydawać dla Ciebie kultowym filmem. Jest to mój najlepszy film za obraz przyjaźni, honoru, zdrady.. cały klimat filmu zapiera dech, świetna muzyka i przystojni gangsterzy;)

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

aha i uważam, że film jest świetnie zrobiony, ponieważ czytałam książkę dopiero po obejrzeniu I części i lepiej wyobrazić sobie nie mogłam rodziny Corleone!

ocenił(a) film na 10
1972

Jeśli czytałaś książkę po obejrzeniu filmu to siłą rzeczy widzisz obrazy z filmu i nie sposób wyobrazić sobie cokolwiek innego

użytkownik usunięty
kallstrom

Ojciec Chrzestny to najwspanialszy film w historii kina i nic tego nie zmieni :)

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

tak, tak ale zawsze jest tak, że wolisz czytać książkę przed obejrzeniem filmu aby po swojemu sobie wyobrazić całą historię, a mi chodziło o to, że ja nie miałam takiej możliwości, ale stwierdzam, że lepiej bym sobie tego nie wyobraziła:P dlatego uważam, że ten film jest świetnie zrobiony rozumiesz;)??

ocenił(a) film na 10
1972

rozumiem :)