Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574733
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

jednak dla mnie to za mało ponieważ ja preferuje bardziej ambitne kino a Ojciec chrzestny to taka pusta wydmuszka, bez jakiejkolwiek głębi.
mocne 8/10

ocenił(a) film na 10
CordellWalker

twoja glowa to "pusta wydmuszka";)

ocenił(a) film na 10
CordellWalker

Jest tam głębia, której jak widzę nie możesz się doszukać.

ocenił(a) film na 10
napruto

widze, ze ci sie spodobalo, ciesze sie, czas na kolejne czesci

ocenił(a) film na 10
pavel13

2 była dla mnie trochę nudniejsza, ale też super.

napruto

Teraz czas na trójkę!

ocenił(a) film na 10
napruto

wg. mnie 1 najlepsza, pozniej 2 i 3, ale wszystkie zasluguja na 10.najlepiej ogladac wszystkie razem, taki maraton, tylko to troche potrwa 9-10h.Ja patrze na OC jak na trylogie, a nie jako pojedyncze czesci, we wszystkich listach i rankingach tworzonych prze ze mnie pisze trylogia OC, na 1 miejscu oczywiscie;)

CordellWalker

Nie ma głębi? Czy naprawdę mam tutaj esej na ten temat walnąć?

ocenił(a) film na 10
neo_angin

nie musisz;)

ocenił(a) film na 9
neo_angin

tak ojciec chrzestny jest bez głębi, dziwię się tylko że niektóry próbują to powarzyć czym się tylko kompromitują

neo_angin

"Nie ma głębi? Czy naprawdę mam tutaj esej na ten temat walnąć?"

Poproszę.

karo1

Ojciec Chrzestny jest to jeden z niewielu filmów (jak nie jedyny) który mówi jakąś prawdę o mafii. Film w którym są strzelaniny ale który odbiega od schematu "Wpadł Steven Segal zabił 1000 żołnierzy jakieś złego bosa na końcu uratował i przeleciał jakąś zajebistą laskę i żyli długo i szczęśliwie". Gangsterzy są tutaj pokazani jako ludzie z klasą a nie jak w większości filmów jako zaćpane furiaty które potrafią tylko zabijać bezbronnych. Film nietypowy i jedyny w swoim rodzaju. Opowiada o życiu. Nie musicie mi wierzyć ale jestem w temacie jak to jest w świecie przestępczości zorganizowanej i zapewniam was że żaden film nie odda tego lepiej jak właśnie ten. Dlatego ja widzę w nim coś więcej niż "tylko film". Mówi o życiu ludzi którzy obrali taką a nie inną ścieżkę i co więcej nie jest to nudny i oklepany film akcji. Dla mnie 10/10. Drugiego takiego filmu już raczej nie będzie a szkoda... :<

ocenił(a) film na 9
DjSzpaku

fajnie, tyle że nic nie napisałeś na temat głębi filmu

CordellWalker

Zależy co rozumiesz mówiąc "głębia filmu". Jeśli chcesz się godzinami doszukiwać głębi filmu to znajdź sobie jakiegoś gniota psychologicznego ;P

ocenił(a) film na 10
DjSzpaku

Film pokazuje naprawdę jak bardzo człowiek potrafi się stoczyć. Michael mówił na początku, że nie miesza się w mafijne interesy, a w połowie z miłości do końca, aby go chronić stał się jeszcze gorszym gangsterem i stanął na samym czele ich mafii. Kurde i to wszystko z miłości do rodziny ;D

CordellWalker

Który film gangsterski nie jest pustą wydmuszką i posiada głębię?
Pytam, bo jestem ciekaw.

ocenił(a) film na 10
Niepotrzebny

Ojciec Chrzestny;)

ocenił(a) film na 9
pavel13

BAHAHAHAHAA

ocenił(a) film na 10
CordellWalker

oprócz OC to to chyba tylko Chłopcy z Ferajny.

ocenił(a) film na 9
pavel13

weź już dzieciak nic nie pisz, bo się tylko kompromitujesz

ocenił(a) film na 10
CordellWalker

kompromituje???chyba ciebie;)

ocenił(a) film na 9
pavel13

kompromituje siebie swoją niewiedzą na temat kina

ocenił(a) film na 9
Niepotrzebny

Ścieżka strachu braci Coen

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 9
pavel13

najpierw obejrzy a dopiero później się wypowiadaj

ocenił(a) film na 2
CordellWalker

W 100% zgadzam się ze Strażnikiem. Mr . Muggles też pochodzi z Texasu:D

CordellWalker

O siema ColderDupper tutaj też trollujesz?

Dlaczego gdy ktoś ci odpisał, czemu film nie jest pusty:
"Film pokazuje naprawdę jak bardzo człowiek potrafi się stoczyć. Michael mówił na początku, że nie miesza się w mafijne interesy, a w połowie z miłości do końca, aby go chronić stał się jeszcze gorszym gangsterem i stanął na samym czele ich mafii. Kurde i to wszystko z miłości do rodziny ;D"

W dość prosty sposób ty to ignorujesz i dalej się kłócisz w swoje. Po wypowiedziach o GBU i Forreście wiedziałem, ze jesteś megatrollem, ale bez przesady...

ocenił(a) film na 9
Juby_

Przemiana Michela jest w tym filmie dość płytko przedstawiona, ponieważ ten film nawet powierzchownie nie ukazuje psychiki człowieka.

ocenił(a) film na 10
CordellWalker

Buhahahaaha ale "inny człowieczek" "pusta wydmuszka i najlepszy w swojej kategorii z oceną 8/10... dobrze to ujął pavel13 cytuję "twoja glowa to "pusta wydmuszka";)
chłopcze twój poziom to "piernik z teksasu" 10/10 i Moda Na Sukces mocne 9/10 - żal mi ciebie i twojej wydmuszki.