na imdb.com,skazani na SzołSzenk przescigneli Ojca chrzestnego.jest to dla mnie zupelne nieporozumienie. "skazani... jest filmem zaledwie dobrym.zachwyca tylko za pierwszym razem.godfathera mozna ogladac wiecznie i z kazdym kolejnym seansem podoba sie bardziej i jezeli cos go juz na imdb ma wyprzedzic to na pewno nie skazani na shawshank.
Od kilku dni dokladnie sledze zestawienie na IMDB. Odkad TDK jest pierwszy w TOP 250 Godfatherowi przybylo 0,5% "jedynek". "Skazanym.." ostatnio tez troche przybywa. Mysle, ze to dzieki fanom Batmana, ale spokojnie.. Jestem pewien, ze niebawem wszystko wroci do normy.
Mi sie Skazani na shawshank bardzo podoba strsznie mnie wciagnal bardziej niz Godfather
Mi też bardziej podobał się film Skazani...
Wiem że jest wielkie umiłowanie do filmów gangsterskich i westernów ale każdy ma swój gust. Jednemu się podoba ojciec a innym skazani. obecnie więcej jest fanów skazanych
"godfathera mozna ogladac wiecznie i z kazdym kolejnym seansem podoba sie bardziej i jezeli cos go juz na imdb ma wyprzedzic to na pewno nie skazani na shawshank."
A zgodzę się z tobą, autobusie.
Nie obchodzą mnie rankingi na imdb, czasem tylko zajrze, ale uważam, że Skazani nie są lepsi od Ojca Chrzestnego. Kino gangsterskie > inne gatunki.
No i doczekaliśmy się klasyfikacji gatunków. O proszę! Chyba nie napisałeś tego poważnie? Wyobraźmy sobie, że za dwa lata ktoś zrobi np. komedię tak wspaniałą, rewolucyjną, która już po dwóch latach stanie się kultowym filmem, to czy ktoś będzie miał prawo powiedzieć, że jest to film gorszy od OC, bo to NIE jest film gangsterski? No przepraszam bardzo, ale to jest ślepe oddanie jednemu filmowi i niedopuszczenie myśli, że jakiś film może być lepszy od tego jedynego (tych dwóch jedynych)!
prawda, ale to że lubię thrillery nie zmienia faktu, że dramat lub komedia może być najlepszym filmem wszech czasów.
Jak dla mnie "Ojciec Chrzestny" powinien zniknąć z 1-ego miejsca na rzecz "Dark Knight"... W ogóle film o mafii nie powinien zajmować 1-ego miejsca moim zdaniem (mimo że jest świetny) ...
Może przesadziłem z tym "Dark Knight", ale moim zdaniem "Ojciec Chrzestny" nie powinien zajmować pierwszego miejsca...
Oczywiście, że Skazani Na Shawshank jest filmem lepszym od Ojca Chrzestnego. Na mojej liscie Skazani są na 2 miejscu a Ojciec Chrzestny na 8-smym. Pierwszy oczywiście jest "Siedem". Ja się ciesze z sytuacji na imdb, bo OCH na top 1 nie zasługuje. Niech sobie juz na 3 miejscu będzie ale nie na pierwszym.