Moim zdaniem film jest świetny i porywający, jak na tamte czasy. Gra aktorska na najwyższym światowym poziomie, na czele z Brando, Pacino, Duvall'em. Po prostu - 10/10.
Proszę o Wasze oceny i opinie.
Zdecydowanie najlepszy film w historii kina, pierwsze 3 miejsca u mnie w rankingu ma cała trylogia. To po prostu filmy ponadczasowe, aktorstwo, fabuła, scenariusz, muzyka, obsada film po prostu doskonały pod każdym względem.
Zgadzam sie 10/10. Obejrzałem go pierwszy raz i prawie wszystkie postacie znałem na pamięć. Najlepsza scena to chyba zamach na Sollozzo i McCluskey'go. W ogóle cały film jest bardzo dobry.
Według mnie to na 1 miejsce na filmweb się nie nadaje. Ja dałem ocenę 6/10. Film nie był zły, ale trochę kijowo że don'a uśmiercili...
Chłopcy z ferajny WEDŁUG mnie był lepszy - 8/10
Ehh wiadomo, nigdy nie dogodzi się komuś z tą listą top 100. Wystarczy, że ktoś lubi gatunki typu horror, thiller więc wiele filmów nawet by w top10 nie było. Lista została zrobiona tylko z powodu na napływające oceny i zachwytu widzów nad filmem.
Co do filmu... Uważam go naprawdę za wyśmienity, kultowy film. Ten film jest dwa razy starszy ode mnie a i tak robi furorę w świecie kinematografii. Gra aktorów, Marlona Brando i innych, pokazanie świata mafii od kuchni. Dużo się dzieje, zwroty akcji, pełne intrygi sytuacje. Polecam film wszystkim, którzy go nie oglądali. 9/10.