Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574733
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Tak to prawda, nie ma takiego drugiego filmu który nudą choć trochę zbliżył się poziomem nudy do Godfathera. Ja osobiście nie spotkałem się z nudniejszym filmem i na pewno się nie spotkam. Jeżeli ktoś jednak zna nudniejszy film niż OC łaskawie proszę o podanie. Zdaje sobie z tego sprawę że otrzymam mało wpisów gdyż ciężko bęcie takowy podać.

nieznamsie7

Dwie kolejne części są nudniejsze

ocenił(a) film na 10
nieznamsie7

Jeśli nie ma znaczenia gatunek filmu to obejrzyj Dungeon Siege W imię króla reżyserii Uwe Bolla. Nudniejszego filmu chyba nie ma

Little_Jacob

Dungeon Siege W imię króla nie jest nudny bo gra tam Stathan, a on nigdy nie gra w nudnych filmach

ocenił(a) film na 10
nieznamsie7

Taa to obejrzyj. Nie mogę się nadziwić że on gra w takim co tu dużo mówić gniocie. Tam nie ma wybuchów, pościgów i takich tam. A wiesz kto jest reżyserem? Uwe Boll czyli spec od robienia kaszanek

Little_Jacob

Uwe Boll mistrz robienia kaszanek - każdy film który powstaje na podstawie gry komputerowej jest kaszaną

ocenił(a) film na 10
nieznamsie7

Silent Hill nie jest kaszanką czyli jednak nie każdy

Little_Jacob

czy ja wiem

ocenił(a) film na 10
nieznamsie7

Jest chlubnym wyjątkiem ale zwykle ekranizacje gier są słabe. Generalnie Uwe Boll robi słabe filmy ( ma nawet kilka które nie są związane z grami) a Dungeon Siege też jest na podstawie gry. Co z tego że gra tam Jason Stathan jak film ogólnie jes koszmarnie nudny. Ja wytrzymałem tylko 20 minut

Little_Jacob

Resident evil i Mortal kombat też są niezłe
A co do Pana Uwe to niech próbuje może z Wormasmi, może to będzie hit ;)

ocenił(a) film na 10
nieznamsie7

Kto wie co mu do głowy przyjdzie. Ogólnie podziwiam gościa

Little_Jacob

Ja też

użytkownik usunięty
nieznamsie7

"Zbliżyć się do Godfathera poziomem nudy." Hahaha!

Do ciebie się za to mało kto "zbliży poziomem" głupoty. Napisz jeszcze, że jesteś fanem Avatara.

Kolejny zorzeszkowany fanatyczny fan który nie rozumie że komuś film może się nie podobać. Dno orzecha i tyle. Zapraszamy na odwyk antysnobistyczny.

KapitanOrzech

A ty co chcesz osiągnąć?

Ach nie zgadłaś, nie jestem fanem Avatara ale twierdze, że jest o niebo lepszy od OC
Jeżeli OC nie jest nudny, buahahahah to dlaczego ciągle ktoś narzeka na ten film - na innych forach tak niema tylko na tutaj

nieznamsie7

Nie przejmuj się nim (chodzi mi o maddziulka15). Nie potrafi znieść myśli że jego ukochane filmidło zostało zjechane.

użytkownik usunięty

To konto to też jedno z multikont

Tak.

użytkownik usunięty

Oczywiście że tak.

użytkownik usunięty
KapitanOrzech

Oczywiście że nie.

To niezaprzeczalna prawda i żaden maddziulka15 tego nie zmieni.

użytkownik usunięty
KapitanOrzech

Gówno prawda - i żaden KapitanOrzech tego nie zmieni.

Orzechy się zgadzają. Dowód -> http://www.filmweb.pl/user/KapitanOrzech/blog

KapitanOrzech

ja znam nudniejszy film. trwa około półtorej godziny i polega na tym że dwóch (chyba braci) facetów idzie przez pustynie i mówia coś co 15 minut. Gra tam Matt damon i nie wiem czemu ten film jest na filmwebie oceniony na ponad 7 pkt. Tytuł tego arcydzieła, o nie mam pojecia jaikm przekazie to "Gerry". Odradzam...

ocenił(a) film na 10
mandaryyynka

Ja za pierwszym razem, gdy oglądałem "Ojca..." to też wydał mi się trochę nudny i oceniłem go na 8/10, ale obejrzałem go po jakimś czasie drugi raz i stwierdziłem, że jest to arcydzieło i zmieniłem ocenę na 10/10 . Co do najnudniejszego filmu świata to z pewnością jest to obraz pt. "Stary człowiek i morze".

a ty Orzechu, usuń konto na filmwebie, i nie rób z siebie pośmiewiska.

nieznamsie7

A mi, aż głupio się przyznać, że Ojca Chrzestnego jeszcze nie obejrzałam. Próbowałam, ale mój aktualny rekord to pół godziny. Tak mało porywające filmy to dla mnie żadna nowość, ale jest to podobno jeden z najlepszych tworów kinematografii, dlaczego? Czy dalsza część filmu jest równie wciągająca? Bo nie wiem czy przywiązać się do krzesła i spróbować obejrzeć go do końca.

użytkownik usunięty
Delianne

Jak ci się nie spodobało pierwsze pół godziny to i cały film ci się nie spodoba. No ale zawsze możesz próbować

ocenił(a) film na 10

Prosił Cie ktoś o odpowiedz ,widze ,żę siedzisz ciagle na forum OC i próbujesz zniechęcać ludzi do tego filmu.Poczekaj tylko niech ściągnę Twojego ukochanego Terminatora 2 i obejrzę go dokładnie klatka po klatce i będę jeździł na jego forum aż całkiem spadnie na 300 miejsce tylko nie wiem czy to nie za duża tortura siągać taki płytki film ,może niedługo puszczą w megaszicie na Polsacie .

użytkownik usunięty
YourMind

A teraz pytał cię ktoś zdanie? Zapytał, więc mu odpowiedziałem. Aha Ojca chrzestnego pościli niedawno w telewizji i miał fatalną oglądalność. Jakoś mnie to nie dziwi

ZapytałA. I manypakiao7 jest jedyną osobą, która pokwapiła się, by mi odpowiedzieć, więc bardzo mu za to dziękuję. Jeśli tak bardzo przeszkadza Ci, że zniechęca innych do tego filmu, czemu sam nie zachęcisz? Bardziej produktywne byłoby przedstawienie kontrargumentów, zamiast wprowadzania w życie durnej zasady rodem z antyku. Wnioskuję w takim razie, że pierwsze pół godziny ma podobne tempo narracji, jak cała reszta obrazu, tyle mi wystarczy.