Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574624
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Ojca chrzestnego uważam za dobry film lecz nie arcydzieło bardziej cenię Człowieka z blizną niesamowicie wciągający w realia mafine... werdykt 1-0 dla Człowieka z blizną :)

ocenił(a) film na 6
gregorian1987

mafijne * sorka za błędzik ;P wpisujcie się :D

użytkownik usunięty
gregorian1987

Nie porównywałbym tych dwóch filmów. Pomimo tego, że oba traktują o tematyce gangsterskiej, są to dwa różne dzieła. Oba świetnie zrealizowane z doborową obsadą, lecz rozgrywające się w innych czasach, opisujące inne historie.

ocenił(a) film na 10
gregorian1987

Zdecydowanie ojciec chrzestny film niemal perfekcyjny(kazdy moze cos na sile znalesc),czlowiek z blizna tez dobry ale tam film nie poruszal takich wartosci,bym rzekl ze pokazany jest koles ktory za wszelka cene chce sie wybic,zyc na poziomie miec duza kase kobiete po trupach do celu doslownie!

użytkownik usunięty
babe11

Człowiek z blizną to bardzo dobry film, ale Ojciec to już rewelacja. Jak dla mnie arcydzieło jeszcze żadne nie powstało. Mam 6 arcydzieł w ocenach, ale to filmy do których mam sentyment :)

ocenił(a) film na 10

"Jak dla mnie arcydzieło jeszcze żadne nie powstało. Mam 6 arcydzieł w ocenach, ale to filmy do których mam sentyment :)ę

hehe, jeste s mistryem

ocenił(a) film na 9
gregorian1987

Bez porównania Ojciec Chrzestny jest dużo lepszy niż Człowiek z blizną ! Jest bardziej rozbudowany. A fabuła nie mówi tylko o narkotykach. Z filmu Ojciec Chrzestny płynie dużo nauk. Jeśli chodzi o role Ala Pacino to dużo lepiej wypadł właśnie w tym pierwszym.