Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574674
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Arcydzieło można poznać po tym, że 3/4 tematów na jego forum jest prowokacjami.

ocenił(a) film na 9

Ciekawa teoria..

ocenił(a) film na 9

dobre :D

użytkownik usunięty

Elias wagaruje :P

Gdyby było tak jak domniemujesz, wtedy wszystkie pozostałe filmy musiałby z definicji otrzymać punktację niższą niż 10/10. Ocena ta nie jest zarezerwowana dla jednego filmu.

użytkownik usunięty
papadija

Order: Chory jestem ;p

Akurat ja w swoich ocenach mam tylko 4 arcydzieła więc mi by się to zgadzało (Trylogia Ojca Chrzestnego i Czas Apokalipsy)

ocenił(a) film na 7

ocenił(a) film na 10
Domin_filmomaniak

Twórcze, Elias jednak ma jakiś tam móżdzek

ocenił(a) film na 9

Prowokacją jest raczej ten idiotyczny temat o niczym.

użytkownik usunięty
Drimek

Zgadzam się ;>

ocenił(a) film na 10

Jak już coś, to pięknemu umysłowi bliżej do arcydzieła niż Ojcu Chrzestnemu 3

użytkownik usunięty
shady_88

...dla ciebie. Dla mnie cała trylogia Ojca Chrzestnego to arcydzieło. A piękny umysł to gniot z przeciętnym aktorstwem.

ocenił(a) film na 10

Piękny umysł gniotem z przeciętnym aktorstwem? No tak, jak się nie wie co napisać to trzeba pisać bzdety. No ale cóż to twoje zdanie, a jeśli uważasz go za gniota to mało chyba jeszcze w życiu widziałeś. Jak dla mnie Piękny umysł 6/10, a Ojciec Chrzestny 3 4/10

użytkownik usunięty
shady_88

Równie dobrze mogę powiedzieć, że to ty mało widziałeś. Nie masz pojęcia o dobrym kinie, skoro oceniasz Ojca Chrzestnego III na 4/10. A Piękny Umysł mam ocenę 5/10.

ocenił(a) film na 10

To tak samo wielu krytyków nie ma pojęcia o filmie, oraz ludzi, bo 3 część Ojca była raczej skrytykowana i ma słabe oceny. Nie dorasta do pięt 1 i 2 części. A o dobrym kinie mam pojęcie. Czytałem wiele twoich komentarzy i muszę stwierdzić, że za dużo o kinie to Ty raczej nie wiesz. Nigdy nie podajesz argumentów dlaczego film jest słaby lub dobry, twoje komentarze są niemal żałosne. Krytykujesz wiele znakomitych filmów (Lista Schindlera, Podziemny krąg, Forrest Gump) podając jeden żałosny argument, że są to filmy dla dzieci. Nic dziwnego, że wielu użytkowników Cię wyśmiewa. A Ojciec Chrzestny III to przeciętne kino i żadne z tego arcydzieło, jedynie w Twoim przekonaniu, jeszcze nigdzie nie przeczytałem aby ktokolwiek twierdził, że jest to arcydzieło i w zupełności się z tym zgadzam, nie ma tam nic nadzwyczajnego. 4/10 to max co mogę dać.

użytkownik usunięty
shady_88

Film dla dzieci to argument, którego użyłem do określenia Fight Clubu. Shindler i Forrest Gump nie mówiłem nigdy, że są słabe tylko, że takie miejsce w rankingu to nieporozumienie. Argumentacje podaje, możesz przeczytać mój temat w Ojcu Chrzestnym III, szkoda, że wiele "znawców" takich nie potrafi docenić Ojca Chrzestnego III w końcu wolicie oglądać durne filmy typu Fight Club :)

ocenił(a) film na 10

Bo Ojciec Chrzestny III nie dorasta Fight Clubowi do pięt. Lista Schindlera to jedno z największych arcydzieł w historii kina, więc miejsce za takimi filmami, jak chociażby Zielona mila czy Siedem to nie porozumienie. Ten obraz jest w top 10 imdb, AFI i innych rankingach, po prostu na nie zasługuje. A Ojciec Chrzestny III jest mizerny i jeśli uważasz, że zasługuje na miejsce w top 100 czy nawet top 250(imdb) to śmiech na sali, gdzie mu do takich filmów, jak Chłopcy z ferajny, Siódma pieczęć, Siedmiu Samurajów czy Czasu Apokalipsy.

ocenił(a) film na 8

Ja też kiedyś obejrzę ojca chrzestnego. Wtedy sobie pogadamy.

ocenił(a) film na 5

rofl
lmao

oraz zwykły lol

użytkownik usunięty
diana6echo

taa,jeszcze tylko omg i będzie wykorzystany cały arsenał..