Za 2 dni ustna a ja jeszcze nie mam nic totalnie zrobione. Robie prezentacje i przy okazji z ciekawosci jak interpretujecie i mozecie wyjasnic slowa Puzo: "Zawsze chciałem pokazać mafię jako metaforę Ameryki. I mafia, i Ameryka mają swe korzenie w Europie"
Z grubsza wiadomo ale tak głębiej? I w ogóle czy dobrze rozumuje, dzieki z góry za pomoc ;)
to głupota porywać się na interpretacje jakiegoś frazesu. Nie widzisz jak proste jest to powiedzenie Puzo?. Co Ty chciałbyś tu interpretować... Bardzo nie lubię jak ktoś doszukuje się symboli na siłę i kazuistycznie wmawia sobie głębie pewnych powiedzeń, twierdzeń.
Dobra wiem xD Jeszcze 1 głupie pytanie jak poprawnie wymawiać Duvall? "Diufal"?
wymawia sie normalnie duwal z akcentem na pierwsza sylabę. "u" powinno brzmieć jak połączenie "u" i "y" ale jak powiesz normalnie duwal to tez bedzie ok.
teraz przeczytałem mój komentarz i myślę, że mógł być nad wyraz ostry, mogłem oględniej go napisać, wybacz. Ja po prostu wybrałbym coś zawierającego głębie albo jakiś temat rzekę(taki, o którym można gadać długo i dużo wniosków wyciągać).