Proponuję utworzyć ranking 100 najlepszych filmów wszech czasów. Ponieważ nasz ranking robi się coraz gorszy, to sądzę, że ten, który stworzymy sami będzie lepszy. Wpisujcie tu JEDNĄ propozycję filmową(film, który Wam się najbardziej podobał lub był najlepszy, jaki widzieliście). Na koniec to wszystko podsumujemy. Moja propozycja to Ojciec Chrzestny. Teraz Wy:)
ponieważ Ojciec chrzestny już padł więc ja poleciłbym jako mój drugi
ulubiony film "taksówkarz" Scorcese
1.Ojciec Chrzestny
2.Ojciec Chrzestny II
3.Ojciec Chrzestny III
4.Czas Apokalipsy
5.Lecą Żurawie
6.Lot nad kukułczym gniazdem
7.Psychoza
8.Pulp Fiction
9.Fortepian
10.Pluton
Świetnie Elias, lecz prosiłem o JEDNĄ propozycję filmową. Mógłbyś z Twojego top 10 wybrać jeden film, który Ci się najbardziej podobał?
Najlepszy to Ojciec Chrzestny, proponuje III bo pewnie nikt nie wymieni. A ty Order proszę odczep się ode mnie, bo mówisz wszędzie że zmieniam swoje topy codziennie, a mam taki sam zawsze, czasami wyrzucę jeden film i dam drugi ale rzadko.
Cóż, niektórzy chyba do jednego liczyć nie umieją. :D
Ja na pierwsze miejsce proponuję, tak na prawdę, "2001: Odyseja Kosmiczna".
Serdecznie pozdrawiam. :)
To ja dla odmiany zamiast kłócić się zaproponuję pierwszą dziesiątkę:
1.Ojciec Chrzestny
2.Skazani na Shawshank
3.Ojciec Chrzestny II
4.Dawno temu w Ameryce
5.Gladiator
6.Lot nad kukułczym gniazdem
7.Forrest Gump
8.Zielona Mila
9.Requiem for a dream
10.Szeregowiec Ryan
Pozdrawiam
Ja mimo wszystko, trochę bym pozmieniał pierwszą 10, i podobierał filmy bardziej zróżnicowane gatunkowo.
Racja, przepraszam, mój błąd :)... Ale sądzę, że z min. mojej dziesiątki jest co wybierać. W takim razie proponuję Ojca Chrzestnego I.
Pozdrawiam
Elegancko, widzę że są tu jednak ludzie znający się na kinie. Mi by ciężko było dokładną 10 znaleźć, ale na pewno nad każdym z wymienionych przez ciebie tytułów bym się zastanowił. Z nr 1 nie będę oryginalny bo powiem "Ojciec Chrzestny", ale dalej żeby choć trochę oryginalności wnieść powiem "Lot nad kukułczym Gniazdem", albo "Skazani na Shawshank"
1. Ojciec Chrzestny ( ma wszystko co powinno byc w arcydziele,swietna gra aktorska, dobra muzyki, swietny scenariusz, emocje )
2. Obcy 1 Obcy 2 ( generalnie bardziej lubie 2-ojke ale ze wzgledu na szacunek dla tworcy serii Scotta zawsze pierwsza wystawiam 1 )
3. Zielona Mila, Skazany na Shawshank, Gladiator
U mnie pierwsza trójka przedstawia się tak:
1.Między słowami (moim skromnym zdaniem, najlepszy film, jaki kiedykolwiek powstał)
2.Gladiator
3.Czas Apokalipsy
PS: Zapraszam do siebie, posiadam własny ranking TOP 50, bo mnie także mierzi Filmwebowski TOP.
Pozdrawiam kinomanów.
Robert Sawyer
2001 Odyseja kosmiczna,
ale że już było, a nie było Pieśni z drugiego piętra, niech więc bądą Pieśni
Oczywiście ze american beauty jest najlepszym filmem wszechczasow, ten film jak mialem dola pokazal mi ze "nigdy nie jest za pozno zeby to cos odzyskac", a takze swietnie pokazuje oblude i zaklamanie no ja bylem zachwycony tym filmem jak zadnym innym
A co byście powiedzieli na Życie Carlita? Też wg. mnie genialny film...
Pozdrawiam
1. Mroczny Rycerz
2. Avatar
3. Leon zawodowiec
4. Gladiator
5. Podziemny Krag
6. Efekt Motyla
7. Władca Pierscieni
50. Piraci z Karaibow
....
199. 2012
200. Ojciec chrzestny I, II, III
Lista Schindlera jak najbardziej ten film jest naprawde świetny i poruszający......
Dużo zostało już wymienionych, więc proponuję Mechaniczną Pomarańczę, genialny film od Kubricka.
nie wiem, czy ten tytuł już padł ale według mnie najlepszym filmem jest " Za wszelką cenę"
TOP5:
1.Ojciec Chrzestny - 10
2.Ojciec Chrzestny II - 10
3.Ojciec Chrzestny III - 10
4.Czas Apokalipsy - 9
5.Lot nad kukułczym gniazdem - 9
Gówno to kogo obchodzi ,i tak każdy zna twój top na pamięć.
PS.Coś jakby mniej tych dziesiatek.
Także się zdziwiłem. A do eliasa:
znalazłeś już dobrego psychologa? Bo skoro myślisz, że napiszesz, że Ojciec Chrzestny to arcydzieło to jesteś fajny, to się grubo mylisz.
Dzieciak usunal na blogu swoj Top10, zeby mu nie zarzucano, ze co chwila wpisuje go zmienia :)
Nie martw sie Elias, wielu i tak ma juz wyrobiona opinie o tobie, wiec zmieniaj co chcesz (a do niedawna czas apokalipsy to bylo arcydzielo, a teraz ocena w dol...)
Jak dla mnie to 10 powinna wyglądać tak:
1. Obywatel Kane
2. Ojciec chrzestny
3. Czas apokalipsy
4. Lot nad kukułczym gniazdem
5. Casablanca
6. Przemineło z wiatrem
7. Deszczowa piosenka
8. Forrest Gump
9. Popiół i diament
10. Gwiezdne wojny IV
P.S. To nie jest moje top 10, tylko jak powinna wyglądać pierwsza 10 na filmwebie. Moją krótką listę możecie znaleźć na moim blogu. Pozdrawiam:)