Ahh gdzie się podziały te stare dobre czasy, kiedy na pierwszym miejscu był Skazani na Shawshank, później Donnie Darko i Requiem dla Snu :D Wtedy było lepiej :P Nikt się nie sprzeczał z taką koleją rzeczy, nie było marnych prowokatorów.. Nie to co teraz.
Byyło, jak się tu zarejestrowałem w 2005 roku jeszcze na innym koncie to tak to właśnie wyglądało, nikt nie robił w co drugim wyrazie błędu i licząc
ile osób mu odpisze, żeby się nauczył pisać po Polsku.. Ahh dawnych wspomnień czar :D
Uzi nie uwierzysz, ale kiedys na pierwszym miejscu byla Zielona mila. Wtedy nie mialem jeszcze konta na FW, ale czasem wchodzilem na liste (wtedy zeby zaglosowac nie trzeba bylo miec konta z tego co pamietam). Ojciec Chrzestny byl chyba 7 przez dlugi okres czasu, a potem emisja w TVN i tak juz pozostalo jak jest :)
Ach, ja pamietam czasy, kiedy do ojczyzny, pierwszy raz zawitala moda francuzczyzny :P
„Ach ja pamiętam te czasy, kiedy do ojczyzny,
Pierwszy raz zawitała moda francówszczyzny,
Gdy raptem paniczyki młode z cudzych krajów,
Wtargnęli do nas hordą gorszą od Nogajów,
Prześladując w Ojczyźnie Boga, przodków wiarę,
Prawa i obyczaje, nawet suknie stare."
:D
A co to ja mówiłem o udzielaniu się bez potrzeby? :D
Nie no ładna satyra, nie ma coo :D
Oj tam. Nic sie nie dzieje jak się czasem zboczy z tematu :). A satyra jest bardzo fajna.
Bo Paryż częstą zmianą mody się chlubi.
A co francuz wymyśli to Polak polubi :]
Pan Tadeusz ks. I
wers 480
a ja pamietam te czasy kiedy ten koles z ikonki przy Magnumie zyl... to byly dopiero czasy.
Ehh, masz rację, to były czasy.. Ale długo się nie nacieszył sukcesem Paktofoniki..
Aa on się nie zabił przez dragi, tylko przez pannę. Po za tym cierpiał na schizofrenie i miał kłopoty z wojskiem, nie chciał zostawiać dziecka, które było w drodze.
Dokładnie. Gdzie się podziały te czasy kiedy w pierwszej 10 były Donnie Darko, Requiem dla snu, 21 gram czy Inni. Teraz same starocie... Nie mówię, że te filmy są złe, ale na pewno nie lepsze od wyżej wymienionych.
Hehe! Tera film bez efektow specjalnych to nie jest film... A po cholere jakies refleksje? Po cholere wogole gra aktorow?
A dac tera komus czarny film do obejzenia... :lol: 4/5 spoleczenstwa usnela by na sama mysl o tym... :/ Najbardziej to mnie wkurwilo ze tak spadly oceny filmow ostatnio. Godfather juz mial 8.94 i po cichu liczylem ze kiedys dociagnie do 9.00 a tu taka niespodzianka... :/
Ahh te dzieci NEO :/ sam mam 17lat i zadaje sie z samyimi wlasnie takimi dzieciami ktorzy niedoceniaja filmow wiec wiem. No ale taka juz jest mlodziez...
Niestety taka jest prawda :|
Mój kolega chciał, żebym mu pożyczył jakieś fajne filmy, to dostał Pół żartem, pół serio, Mullholland Drive i Śniadanie u Tiffany'ego. Pierwszego nawet nie chciał oglądać, bo mówił, że czarno-biały, Drive obejrzał i nie wiedział o co chodzi a śniadanie mówił, że taki stary i bezsensowny, że nie da się go oglądac.
Jednym słowem : żal.pl
Teraz ludzie oglądają filmy w stylu Transformers, Mgła albo Jestem Legendą.. Teraz się nie robi filmów, które mogłyby by zapaść w pamięci, coś w stylu nawet Śniadania u Tiffany'ego, albo Zielonej Mili.
Znaczy czy ja wiem czy nie robia... Jestem Legenda nie bylo takie zle... ^^
Moze bardziej nie ma juz tak wspanialych aktorow jak kiedys? Nie wiem... :/
Ale powstaja jeszcze filmy, dobre filmy (bardziej te mniej glosne) ktore zostaly mi w pamieci ;)