Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574733
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Bardzo się rzucała w oczy plastikowa gra aktorska Marlona Brando.
Sztuczny wygląd, sztuczny głos, sztuczne ruchy, wszystko sztuczne i jeszcze na dodatek ta scena kiedy vito nagle wstaje z krzesła i wydziera mordę na Santina, jak zobaczyłe to mało co nie pękłam ze śmiechu, jakaś parodia.

ocenił(a) film na 10
MajorKalafior

Dziwne, bo według mnie Brando zagrał iście mistrzowsko i w pełni zasłużył na oskara. Co prawda nie oglądałem wszystkich filmów jakie powstały, ale gdybym miał pokazać najlepszą postać kinową to bez wahania wskazał bym na Tonego Montane i Vita Corleone

użytkownik usunięty
pablo1503

Co takiego Tony Montana najlepszą postacią? To chyba jakiś żart.

ocenił(a) film na 10

Są gusta i guściki, ale to co zrobił Al Pacino wcielając się w Tony'ego Montane jest genialne!

użytkownik usunięty
pablo1503

Czy ja wiem... czy Tonego Montany był taka genialną kreacja. Myślę jest w całej kinematografii znalazłoby się z 50 lepszy kreacji, nawet sam Pacino miał lepsze w role Zapachu kobiety czy w Pieskim popołudni czy nawet w Gorączce.

ocenił(a) film na 10

Nie przeczę, że są lepsi, lecz mi nie było dane oglądnąć wszystkich filmów jakie powstały, ale z tych co widziałem Tony Montana wybija się ponad resztę.

ocenił(a) film na 10
pablo1503

Bardzo dziwne jest to co mówisz: kreacja Montany człowieka który upadł za swoją głupotę, narkotyki i egoizm jest najlepszą kreacją filmową? To jakieś śmiechu warte. Może lepiej ujmij to w ten sposóbj: Pacino zagrał tam rewelacyjnie z polotem i na tym poprzestaj. Swoją drogą najlepsza kreacja Pacino była w Zapachu kobiety co potwierdza oscar właśnie za tą role.
P.S. Niewiele widziałeś w takim razie skoro oceniasz przeciętną wręcz niską kreacje!

Rzadze swiatem

"To jakieś śmiechu warte. Może lepiej ujmij to w ten sposóbj: Pacino zagrał tam rewelacyjnie z polotem i na tym poprzestaj" ciekawi mnie dlaczego ludzi tak bodzie cudze zdanie? Podoba mu się najbardziej? i dobrze, szczęść mu Boże, a Ty możesz mieć własne zdanie.

użytkownik usunięty
Boreas

Akurat Pacino zagrał tam beznadziejnie

ocenił(a) film na 10
Boreas

Boreas, wybacz czepiłem sie wypowiedzi pablo1503! "Podoba mu sie najbardziej ? I dobrze, szczęść mu Boże" Faktycznie zrobiłęm błąd, troche za ostro zasugerowałem swoje racje! Nie mniej jednak zostaje przy zdaniu wspomnianym już wczesniej : jest o wiele wiecej lepszych kreacji i wystarczy tylko dobrze poszukać! Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8

Tak, Pacino zagrał tam beznadzejnie? Haha jasne to właśnie gra Pacino czyni film ''Człowiek Z Blizną'' bardzo dobry to właśnie gra aktorska w tym filmie jest najlepsza bo film gdyby nie to zostawiałby niedosyt, niedosyt w sensie takim, że środek filmu jest jakby ''wycięty'' nie jest tam pokazane dokładnie jak na boku zarabiał pieniądze Tony. Jednak nie będę się z Tobą spierał brak mi słów rozumiem, możesz napisać ''nie podobała mi się akurat gra Pacino w tym filmie'' a nie ''Akurat Pacino zagrał tam beznadziejnie'' to jest ignorancja inaczej tego nazwać nie można, a co do Marlona Brando zagrał także świetnie, popisał się pasuje jak ulał do roli wiecej słów chyba nie trzeba. Nie jestem wielkim fanem OC choć lubię ten film za to jetem fanem dobrego kina dziękuję dowidzenia...

MajorKalafior

zaprezentuj choć minimalną ilość tejże ''sztuczności'' w ten sam sposób a pogratuluje Ci osobiście!

użytkownik usunięty
kyo66

Brawo! Piękne słowa!

ocenił(a) film na 5
MajorKalafior

Zgadzam się neo kids daja 10 oczywiscie

ocenił(a) film na 3
MajorKalafior

Jak tego filmu nie znoszę, tak Marlon Brando jest jedynym powodem, dla którego dałam mu 3. On jest świetnym aktorem, a w tym filmie po prostu grał pretensjonalnego szefa mafii, więc był pretensjonalny.

ocenił(a) film na 10
MajorKalafior

i to jest właśnie mistrzostwo proszę państwa

MajorKalafior

racja z tą wypchaną mordą wygląda jak pokemon