Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 574 tys. ocen
8,6 10 1 574176
9,1 74 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

dno

ocenił(a) film na 4

totalne dno. Nic się nie dzieje w tym filmie, wieje nudą, do tego gra aktorów kuleje, nie wiem skąd tak wysoka ocena...

krejzolkaaa

Ludzie podziwiajcie, to się nazywa być krejzi, prowokacja i to tak słaba, że proszę siadać. Za nazwanie gry Marlona Brando "kulejącą" w tym filmie należy Ci się sycylijski telegram :D

ocenił(a) film na 10
krejzolkaaa

Wysoka ocena i pierwsze miejsce w rankingu, gdyż film z całą pewnością dnem nie jest. Moim zdaniem najlepsza część trylogii i jeden z najlepszych w histori kina. Jeśli uważasz, że od tego filmu wieje nudą, to jest to tylko dowodem, że jeszcze nie dorosłaś do kina tak wielkiego formatu.

Little_Jacob

Kuba1631, dlaczego tak poważnie, przecież to prowokacja, albo troll ( bo w ulubionych ma piątek 13-tego i Twilight) - mi więcej nie trzeba, prowokacja przez duże G :P

ocenił(a) film na 10
Tleli

nie oceia się kogoś po jego ulubionych filmach (sam mam piątek 13 w ulubioych) ale masz racje jest to zwykła prowokacja dla poklasku.

Little_Jacob

wiesz ale jak ktoś ma dwa takie filmy i wypowiada się, że gra aktorska w ojcu chrzestnym jest słaba to jednak o czymś świadczy. no ale w mniemaniu tej osoby to chyba robert pattison powinien dawać lekcje alowi pacino.

krejzolkaaa

Jesteś nienormalna! W tym filmie dzieje sie bardzo dużo, gra aktorów jest rewelacyjna (o czym świadczą nagrody).

krejzolkaaa

gra aktorów kuleje...haha ale żarty :D ...

yellowcat

Napewno są lepsze filmy niż "Ojciec chrzesny" i napewno on nie zasługuje na 1 miejsce. ;(

h1rek

"gra aktorów kuleje"

heh, roześmiałem sie ;) serio;p

ocenił(a) film na 9
krejzolkaaa

po jaką cholere bierzesz sie za dramat podlotku.

krejzolkaaa

Gra aktorska kuleje?
A gra Roberta Pattinsona, Miley Cyrus i innych twoich ulubionych gwiazd nie kuleje? Okej... Na pierwsze miejsce film nie zasługuje, ale w pierwszej 5 jak najbardziej powinien się znaleźć (moim zdaniem), ale jeśli ktoś taki jak ty śmie mówić, że w Ojcu Chrzestnym kuleje gra aktorska, to mi się niedobrze robi.

ocenił(a) film na 10
tralallalala

Bo to jest film dla KONESERÓW, dla SMAKOSZY.I chyba śmiało można powiedzieć, że facet, który nie widział "Ojca", nie może uważać się za prawdziwego faceta.Wybudować dom, posadzić drzewo, spłodzić potomka i obejrzeć " Ojca Chrzestnego".

ocenił(a) film na 10
krejzolkaaa

Brak merytorycznych argumentów, utarte zarzuty nie mające nic wspólnego z rzeczywistością... Takie "opinie" czy też prowokacje zaczynają się już robić po prostu niesmaczne. Ja rozumiem, że można się pośmiać, napisać coś ku uciesze dzieci, ale... Bądźcie chociaż oryginalni ludzie. ;]

ocenił(a) film na 9
krejzolkaaa

GRA AKTORÓW KULEJE XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

krejzolkaaa

Nudą to wieje w kabinie na solarium, a widać, że chodzisz i najwyraźniej nie skarżysz się, skoro wciąż tam wracasz. Taki seans to nie zabawa na dysce, gdzie przejedziesz nochem po blacie i świat wiruje. To poważny film, o poważnych rzeczach, dla poważnych ludzi... widzisz... już znalazłem 3 argumenty, dla których nie powinnaś sięgać po kolejną część:)

ocenił(a) film na 9
krejzolkaaa

"Wieje nudą". Oczywiście. Bo gęsty, niezwykły klimat, rewelacyjny scenariusz i potęgująca atmosferę muzyka nie mają znaczenia, gdy film jest "nudny". Z całym szacunkiem, ale dla mnie nudne są raczej kolejne odsłony blockbusterowych serii pokroju "Transformers", gdzie nie ma nawet fabuły, o scenariuszu nie wspominając. "Ojciec chrzestny" potrafi naprawdę porwać widza, jeśli tego widza obchodzi coś więcej prócz kolejnych absurdalnych scen akcji. A zarzuty dotyczące aktorstwa? Miłosierdzia! Brando zagrał tu prawdopodobnie najlepszą rolę w historii kinematografii, a reszta obsady również spisuje się fantastycznie.

krejzolkaaa

dno to jestes ty