Człowieku oglądałem ten film chyba z 10 razy i pewnie dzisiaj obejrzę znowu. Najlepszy film w historii.
Kurcze, ale jeśli jednak starci czas, co wtedy się stanie????? To nie może mieć miejsca...!!! Przemyśl człowieku to jeszcze raz. Takich decyzji nie podejmuje się w pięć minut....
No jestem trollem bo mi sie nie spodobal film i odpowiedzialem na pytanie
Pozdro dla Ciebie i nie dopisuj mi
jesli lubisz klimaty mafi i naprawde dobra gre aktorow to pewnie ze tak ... film jest z 1972 r .. trzeba uzupelnic braki kinomatografi stary:)
a ja sobie obejrze dzisiaj i juz... podobno dobry film, mialem go juz dawno obejrzec, ale nie mialem okazji... teraz trzeba ja wykorzystac :D
Niektórzy np. Gladiatora już oglądali, w tym ja :) A Ojca Chrzestnego miałem obejrzeć już chyba z miesiąc temu na kompie, tylko czasu nie było :P
w TV pewnie będzie z lektorem, więc stracisz czas... lepiej sobie ściągnij z netu i obejrzyj z napisami
No właśnie lektor no i jeszcze reklamy :/ Chociaż pewnie obejrzę, po raz enty. I z czystym sumieniem polecam wszystkim ten film.
Nie polecam oglądania Ojca z reklamami i lektorem bo to nie jest to co powinno być. Najlepiej obejrzeć na kompie w spokoju i z odpowiednim nastawieniem.
Powiem tak: pierwsza połowa dość nudnawa, ale dróga (głównie chodzi mi o pobyt w Sycylii) jest zdecydowanie lepsza. Czy warto? Ja bym na twoim miejscu spróbował.
Warto, tylko to nie jest film dla dzieci, a dla ludzi mających pojęcie o kinie. Amerykanów zachwycił, Polaków średnio. Ale u na mało kto zna się na kinie:(
Myślę, że Polaków nie warto tak wrzucać wszystkich do jednego worka... W naszym kraju jest wielu ludzi znjaących się na dobrym kinie... I mimo wszystko myślę, że Polakom podobał się ten film- świadczy o tym chociaż by wysokie miejsce w rankingu filmwebu.
I zaczął się, ale lektor inny niż na dvd :) "Więc zbili ją jak sukę" już mi ten lektor nie odpowiada.
Przed chwilą obejrzałam ten film pierwszy raz w tv4. Chciałam go już wcześniej obejrzeć, na komputerze, ale jakoś nie mogłam się za niego zabrać. Teraz żałuje że pierwszy raz obejrzałam w tv. Lektor mi nie przeszkadzał, ale co chwile były irytujące reklamy, które wydłużyły film i cały czas ktoś mi przeszkadzał, więc nie mogłam całkowicie skupić się na filmie :(.
Zgadzam się z filmomanką. Takie pisanie o polakach już mnie trochę irytuje. Cały współczesny świat jest coraz bardziej skomercjalizowany i promuje się banalne, czy "niby zabawne" filmy. Większość ludzi lubi takie proste filmy więc na nich więcej zarabiają. Dobry reżyser dzisiaj robi jakiś chłam i zarabia na nim żeby sam zainwestować w jakiś ambitniejszy film. Bo producenci z reguły chcą mieć tylko zysk z filmu a nie są koneserami wybitnego kina.
JA oglądnałem wczoraj i spodziewałem się czegoś lepszego. reweleacji nie było 7-8/10 wole już chłopców z ferajny