Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574624
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

prosze o podpowiedz od czego zaczac. boje sie ze jak przeczytam ksiazke najpierw to rozczaruje sie filmem.

olcia878787

Najpierw przeczytaj książke, bo jest lepsza niż film i wiele momentów z książki nie ma w filmie.

ocenił(a) film na 9
B_janek

zgadzam sie,najpierw książka,filmem się nie rozczarujesz ;-)

ocenił(a) film na 10
fenix

ABSOLUTNIE!
Najpierw film!... Ja najpierw oglądałem film... i byłem zachwycony. Po przeczytaniu książki (po angielsku- ale to chyba nic nie zmienia)- która mi się bardzo spodobała swoją drogą... trochę się filmem rozczarowałem.

olcia878787

Supernatural wpisałeś że vito corleone umarł na atak serca i napisałeś to poprawnie tylko że litera w literę skopiowane z wikipedii heheheehhe myślałeś że dam się nabrać. Ale ja ci zadam pytanie którego nigdzie nie znajdziesz możesz szukać całą noc w necie a jej nie znajdziesz a jak oglądałeś film to będzie dla ciebie banalna czym chciał poczęstoać Luke brasiego syn Tattagli i czy Luka to przyjoł.

olcia878787

Żeby znać ojca chrzestnego do trzeba go najpierw oglądnąć a nie kopiować zdania z wikipedi. Więc jak oglądałeś to mi odpowiedz na moje pytanie jest bardzo proste jak oglądałeś ten film.

olcia878787

Ja tak samo dużo filmów nie oglądam dwa filmy tygodniowo a czasem trzy ale więcej nigdy.

ocenił(a) film na 10
Noodles_

krótko rzecz ujmując bardzo dobry, stary film.

ocenił(a) film na 9
olcia878787

O tak dużo lepiej najpierw przeczytać książkę. Jest lepsza od filmu jak zawsze. To była pierwsza książka którą przeczytałem w życiu dziś mam na koncie około 60 książek. Pozdrawiam :-)

olcia878787

Dla mnie nie ma to znaczenia czy obejrzysz film a potem ksiażkę czy na odwórt. Jedno jest miłe , że jak obejrzysz najpierw film to czytając wyobrażasz sobie wszystkie postacie z filmu. Książka rozwija i wyjaśnia wiele wątków zawartych w filmie a także je rozszerza. Jedno jest pewne niezależnie jak chcesz to zobic ksiazkę przeczytać musisz....