Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574624
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

NR 1? hmm jak dla mnie to jakieś nieporozumienie. Straszna dłużyzna, może dobra rola Brando ,ale sama fabuła filmu jak dla mnie niewżynająca w fotel.Przedstawienie mafii w tym świetle do mnie nie przemawia, niestety nie czytałem książki, ale już chyba se daruje.Pokaz gangsterów jako romantycznych bohaterów jakoś jest dla mnie nie na miejscu, a jeśli chodzi o sama ekranizację to naprawdę ledwo wysiedziałem .Polecam Scorsese "chłopcy z ferajny" oczywiście to tylko moja opinia , nikt nie musi się z nią zgadzać. Pozdrawiam

wylocix1

Dokładnie , pierwsze miejsce jest w tej sytuacji wybitnie nie na miejscu.

użytkownik usunięty
DaruVeald

więc dawac mu 1/10 i niedługo straci pierwsze miejsce:) wszystko w naszych rękach :)

użytkownik usunięty

Ascobra na takie podejście brak mi słów. Chcesz zwrócić na siebie uwagę? Takie ciągłe gadanie "dno", "badziewie" naprawdę zaczyna się nudzić. Nie podobał Ci się film, ok, podaj argumenty co i jak, albo zostaw to dla siebie, jeżeli nic sensownego nie masz do powiedzenia, ale nie zachęcaj innych do negatywnego oceniania "Ojca Chrzestnego", byle tylko film spadł z pierwszego miejsca. Skoro jest tak wysoko to znaczy, że ludziom się podoba i słusznie, bo wg mnie to jeden z najlepszych filmów jakie kiedykolwiek powstały. Jest wiele genialnych filmów, ale nie widzę nic, co widziałbym na pierszym miejscu w top świat.

ocenił(a) film na 9

Biegnę z odpowiedzią : Matrix ^^

pzdr

Kwic

Kwic, przesadzasz z tym Matrixem, tez kiedys uwazalem ze to najlepszy film, podobnie jak ty, ale to bylo kilka lat temu i jak teraz ogladam Matrixa to jestem w 100% pewien ze sa lepsze filmy, choć Matrix to nadal arcydzieło SF.

ocenił(a) film na 6

Troszkę przesadzasz z tym pozwolę sobie zacytować "Jeden z najlepszych filmów jaki kiedykolwiek powstał" może to pasuje jak byś żyl w latach 70. Z tej dekady duzo lepszym uważam "Lot nad kukułczym gniazdem" bo fabuła oprócz wspaniałej gry aktorskiej jest w każdym czasie aktualna, natomiast po patrzeć na Ojca Chrzestnego z naszych czasów to widać sporo niedociągnięć i braków ,dlatego się nie zgadzam żeby film zasługiwał na miano arcydzieła......