Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574733
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

oglądałem dzisiaj jak to melodia i tam janowski wspomniał o polskiej wersji tej piosenki coś było w niej o falach. gdzie ją znależć jak sie nazywa???

ocenił(a) film na 10
niut

No wlasnie, ja sobie spokojnie siedze w pokoju obok, a tu slysze z telewizorka melodie ojca chrzestnego, biegne do pokoju a tam janowski cos nuci! normalnie profanacja ;P

niut

mnie też to ciekawi... ta melodia w ogóle jest niesamowita.... co sobie wyobrażacie jak ją słyszycie? czy to ze scen z filmu, czy może coś innego... :)

ocenił(a) film na 10
Lady_Viconia_DeVir

A roznie, rozniscie :) Czasem sobie wyobrazam Michaela lazacego po skalach na sycylii, a czasem po prostu cos przyjemnego z mojego zycia... :D

kiciak100

no właśnie ta melodia jest na tyle niesamowita, że oprócz scen z filmu nadaje się na przyjemne chwile równie dobrze jak np. na pogrzeb. też niektórym mocno się kojarzy z muzyką z "love story".. ciekawe...

ocenił(a) film na 10
Lady_Viconia_DeVir

Melodia uniwersalna, mówiąc krótko :).
Cały soundtrack do Ojca jest genialny. Uwielbiam sobie posłuchać :).

niut

Ale może ktoś mógłby napisac jak nazywa się ta piosenka...? Tak genialna, poprostu nie mozna jej nie znac...

ocenił(a) film na 10
O___Ren_Ishii

witam....troche odkopalem temat ale lata mi po glowie ta polska wersja:P
i jdeyna jaka udalo mi sie znalezc to akcent - za nami milosc...ale to nie o ta wersje mi chodzi...szukam wersji za lat 70 :D zna moze ktos tytul i wykonawce?

ocenił(a) film na 10
k0zioleq

Odświeżam, odpowie ktoś na nurtujące nas pytanie.. Dwa lata i zero odpowiedzi.. ;)
Pozdrawiam..