Okręt

Das Boot
1981
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 48145
7,8 13 krytyków
Okręt
powrót do forum filmu Okręt

5.99 + cena gazety. Akurat mam już ten film, ale wersje reżyserską trwającą 208 minut, więc mam nadzieje że w "Dzienniku" będzie zwykła ;)

ocenił(a) film na 4
turista

cena 5,99 w tym już cena gazety ;)

Stachu_c

a faktycznie, dopiero teraz to zauważyłem, zawsze byłem przekonany że to cena gazety + cena filmu. Pewnie dlatego, że to nie ja kupuje osobiście, tylko zawsze ktos inny, a ja zbieram tylko filmy :)

turista

a ja właśnie mam nadzieje, że dadzą wersję reżyserską.
w końcu naprawdę znakomity film w tej serii.
;]

ocenił(a) film na 7
turista

Hehe; jakbym wiedział tydzień temu, to nie pożyczałbym w wypożyczalni, a pożyczyłem (wersję reżyserską oczywiście) i właśnie skończyłem oglądać ;) Film nie ma żadnych wad, jedyny minus dotyczy wydania DVD i są to totalnie spier**lone napisy. I nie chodzi tylko o nieprofesjonalne tłumaczenie, ale i o brak synchronizacji z obrazem (a w jednym miejscu napis pozostawał na ekranie przez kilka minut, mimo iż linie dialogowe cały czas się zmieniały - choć to mogła być akurat wina danego nośnika). Co do filmu - świetni aktorzy, zwłaszcza Groenemeyer (moja ulubiona rola), Leder i Prochnow; genialne zdjęcia i muzyka. Więcej argumentów nie podam, bo nie czuję się na tyle kompetentny. Dla mnie po prostu niekwestionowane arcydzieło. 10/10

Shalafi

Wiecie, możecie się zadowolić zwykłą wersją. Ja mam wydanie specjalnie z ogromem dodatków jak np. historia i budowa U-Bootów, na planie, wywiady z aktorami itp. Dodatkowo to wersja reżyserska z poprawionym cyfrowo dźwiękiem i obrazem. Mam także plan na papierze okrętu ;-). Wersja full wypas, bo takiemu filmowi się należy. Jeden z nielicznych, którzy ma u mnie dychę. Arcydzieło pełną gębą!

turista

no...super!!!
trzeba kupić, juz zamówione w kiosku, hehe :)
też mam nadzieje na wersję rezyserską, tylko zeby dali jakies lepsze tłumaczenie niz to co ja y\tu słysze o oficjalnych napisach PL na polskim wyd. DVD oficjalnym... oby dali to lepsze tłumaczenie (podobno tez jest)
aciekawe co po DAS BOOT..moze Jeniec, moze Wybawca, moze Enigma...tak uwaza duzo osób na FW, ja jednak licze na cos w stylu helikopter w goniu, lista schindlera, szeregowiec ryan, bylismy zolnierzami, wrób u bram itp....ale małe szanse raczej..to by było droższe, ale lepsze!

turista

Ja już powoli zaczynam nie wyrabiać finansowo na filmy :), co tydzień Dziennik, Wyborcza, dodatkowo Kryminalni dla rodziców, co 2 tygodnie Wprost z Kroniką PRLu, no i teraz jeszcze Przekrój wprowadza kolekcję "Festiwale festiwale" na pierwszy ogień dając Jabłka Adama. Chyba trzeba będzie niedługo z czegoś zrezygnować...

ocenił(a) film na 4
emil_5

no dokładnie ja już z kryminalnych zrezygnowałem jednak pierwszego filmu przekroju nie odpuszczę :) a tak poza tym czytałem że filmy z przekrojem będą się ukazywać z różną częstotliwością, więc może damy rade :)

Stachu_c

Za tydzień w "Dzienniku" "Życie jest piękne"

Deathfan

no i mamy "Das Boot" wersje rezyserską. z tego co ogolnie sprawdzałem to jest ta sama ktorą juz mam, tylko menu jest inne ;)

ocenił(a) film na 10
turista

Wydanie jest bardzo dobre jak na gazetowe: płyta dwuwarstwowa i napisy wreszcie bez zarzutu. Wersja reżyserska to jest.

ocenił(a) film na 7
Pinto

O właśnie.
Zdaje się, że napisy/lektor wreszcie do rzeczy.
Oglądam ;]