Okręt

Das Boot
1981
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 48145
7,8 13 krytyków
Okręt
powrót do forum filmu Okręt

No bo patrzac tutaj wynika ze film trwa 3 godz. 18 minut. Na polsacie ma zaczac sie o 21 i zakonczyc 10 minut po polnocy. Wynika z tego ze zabrakło by 8 minut. Zabrakło by gdyby leciał bez reklam...... a wiadomo ze beda reklamy i bedzie tez w przerwie chyba losowanie lotto:) Tak wiec nie wiem czy wogóle to ogladac, bo nie chce sie meczyc z reklamami w dodatku dla skróconej wersji filmu. Przeciesz nawet jak wezmie sie pod uwage ze utna oni koncowe napisy to i tak nie mieli by szans na to by zmiescic go całego w te 3 godz 10 minut nawet bez reklam!A zreszta o napewno nie bedzie trwał co do sekundy do 00.10 tylko skoncza go z 5 minut wczesniej bo przecie musza tez wcisnac reklamy przed nastepym filmem/serialem. Cos czuje ze to lipa bedzie. No chyba ze nie wiem o jakiejs wersji telewizyjnej. Moze jakk na takowa to normalny czas rwania ale watpie. Moze ktos pomóc? Nawet juz jak film sie skonczy, i tak chce wiedziec z ciekawosci.

ocenił(a) film na 8
Klopsik1988

Pomyliłem sie , powinien trwac 3 godz 28 minut, czyli jeszcze dłuzej.Tym bardziej watpie w polsatowska wersje...

Klopsik1988

tak , niestety Polsat puści zwykłą wersję kinową , która jest o wiele krótsza od reżyserskiej - a ta właśnie na FW została zaprezentowana ( sam jestem zawiedziony - jakość obrazu wersji reżyserskiej jest lepsza , wzbogacony film o ujęcia ktorych nie było wcześniej , np. sceny jak reperują okręt na dnie Gibraltaru :(

ocenił(a) film na 8
MilesQuaritch

Cóż , tak czy siak mam zamiar kupic na dvd bo nigdy tego filmu chyba nie ogladałem. Dzis tez nie bo polsat mja sie z moimi oczekiwaniami ale i tak chwala im ze ten film puscili. Teraz troche sie pogubiłem. Bo czas o którym mowilem wczesniej te 3 godz 28 minut to chyb wlasnie czas wersji kinowej. No bo taki czas jest podany na filmwebie a wiadomo ze podaje sie zawsze czas trwania standardowej wersji. Chyba ze ktos tu sie pomylił i wstawil na filmwebie czas trwania wersji rezyserskiej. Bałem sie ze oni ten film skrócili nawet w stosunku do werski kinowej. Eh na telewizji czy gazetach to nie mozna polegac. Szczytem chamstwa było to gdy kupilem gazete dla filmu Magnolia i okazało sie ze wycieli z niego dosłownie godzine! Z 3 godzin zrobili 2. W tv zawsze ten film lecial to trwał 3 godz czyli wynika z tego ze zwyczajnie na potrzeby gazety wycieto z tego filu wiele waznych scen bo w tv nie daje sie rezeserskich wersi filmow( tkowe po to powstaja by zachecic klienta do kupn filmu na dvd).Nie miesciło im sie to pewnie na ich jdnowarstwowe płyty dvd . Dodam ze i tak mimo teko skrócenia jakosc była gorsza niz na dvixie. Teraz jeszcze przechodziłem koło stołu i akurat lezał na nim otwarty program tv na stronie z filmami dnia i okret był na głownej stronie ale z ocena 3 gwiazdek... i to pewnie jeszcze w 6 stopniowej skali. Nawet jak tego filmu nie ogladałem to wiem prawie wszscy zwykli mawiac ze to najlepszy film o tej tematyce i watpie by sie mylili a wiec ta ocena jest totalnym nie porozumieniem!

ocenił(a) film na 10
Klopsik1988

Dzisiaj na Polsacie była kinowa wersja. Film zaczął się o 21:00 a skończył 00:10, więc niemożliwe żeby zmieściła się tam wersja reżyserska 3godz 28min biorąc jeszcze pod uwagę ilość reklam, które standardowo już popsuły cały film.

ocenił(a) film na 8
FanFilmu

No wlasnie a wiec o to mi chodzilo. Ze podano na filmwebie czas trwania rezyserki a nie powinni. Ja myslałem ze to czas standardowej wersji. W innych tematach tego filmu pisza pisali jakies cuda ze jest wersja rezyserska co trwa 4 godziny. No wiec teraz wszystko jasne. Pozatym jak moie nie wazny czas, rezyserskich wersji w tv nie daja chyba nigdy.

Klopsik1988

Ogladanie tego dziela z reklamami???? nigdy w zyciu!!! To sie oglada tylko jednym ciagiem, najlepiej w nocy, samemu i bez baby, bo bedzie marudzic ze nuda, za dlugi itp;D To film dla mezczyzn o prawdziwych mezczyznach.

ocenił(a) film na 8
Mercury

A ja oglądałam sama, bez chłopa ;) także w nocy i strasznie mi się podobał mimo, że zazwyczaj nie oglądam wojennych filmów... (wersja oczywiście reżyserska)

ocenił(a) film na 10
Klopsik1988

zadne cuda, ja mam wersje ktora trwa cos ponad 4h 15 minut. to jest wlasnie wersja rezyserska. zwykla wersja trwa wlasnie te 3h z kawalkiem