No bo patrzac tutaj wynika ze film trwa 3 godz. 18 minut. Na polsacie ma zaczac sie o 21 i zakonczyc 10 minut po polnocy. Wynika z tego ze zabrakło by 8 minut. Zabrakło by gdyby leciał bez reklam...... a wiadomo ze beda reklamy i bedzie tez w przerwie chyba losowanie lotto:) Tak wiec nie wiem czy wogóle to ogladac, bo nie chce sie meczyc z reklamami w dodatku dla skróconej wersji filmu. Przeciesz nawet jak wezmie sie pod uwage ze utna oni koncowe napisy to i tak nie mieli by szans na to by zmiescic go całego w te 3 godz 10 minut nawet bez reklam!A zreszta o napewno nie bedzie trwał co do sekundy do 00.10 tylko skoncza go z 5 minut wczesniej bo przecie musza tez wcisnac reklamy przed nastepym filmem/serialem. Cos czuje ze to lipa bedzie. No chyba ze nie wiem o jakiejs wersji telewizyjnej. Moze jakk na takowa to normalny czas rwania ale watpie. Moze ktos pomóc? Nawet juz jak film sie skonczy, i tak chce wiedziec z ciekawosci.
Pomyliłem sie , powinien trwac 3 godz 28 minut, czyli jeszcze dłuzej.Tym bardziej watpie w polsatowska wersje...
tak , niestety Polsat puści zwykłą wersję kinową , która jest o wiele krótsza od reżyserskiej - a ta właśnie na FW została zaprezentowana ( sam jestem zawiedziony - jakość obrazu wersji reżyserskiej jest lepsza , wzbogacony film o ujęcia ktorych nie było wcześniej , np. sceny jak reperują okręt na dnie Gibraltaru :(
Cóż , tak czy siak mam zamiar kupic na dvd bo nigdy tego filmu chyba nie ogladałem. Dzis tez nie bo polsat mja sie z moimi oczekiwaniami ale i tak chwala im ze ten film puscili. Teraz troche sie pogubiłem. Bo czas o którym mowilem wczesniej te 3 godz 28 minut to chyb wlasnie czas wersji kinowej. No bo taki czas jest podany na filmwebie a wiadomo ze podaje sie zawsze czas trwania standardowej wersji. Chyba ze ktos tu sie pomylił i wstawil na filmwebie czas trwania wersji rezyserskiej. Bałem sie ze oni ten film skrócili nawet w stosunku do werski kinowej. Eh na telewizji czy gazetach to nie mozna polegac. Szczytem chamstwa było to gdy kupilem gazete dla filmu Magnolia i okazało sie ze wycieli z niego dosłownie godzine! Z 3 godzin zrobili 2. W tv zawsze ten film lecial to trwał 3 godz czyli wynika z tego ze zwyczajnie na potrzeby gazety wycieto z tego filu wiele waznych scen bo w tv nie daje sie rezeserskich wersi filmow( tkowe po to powstaja by zachecic klienta do kupn filmu na dvd).Nie miesciło im sie to pewnie na ich jdnowarstwowe płyty dvd . Dodam ze i tak mimo teko skrócenia jakosc była gorsza niz na dvixie. Teraz jeszcze przechodziłem koło stołu i akurat lezał na nim otwarty program tv na stronie z filmami dnia i okret był na głownej stronie ale z ocena 3 gwiazdek... i to pewnie jeszcze w 6 stopniowej skali. Nawet jak tego filmu nie ogladałem to wiem prawie wszscy zwykli mawiac ze to najlepszy film o tej tematyce i watpie by sie mylili a wiec ta ocena jest totalnym nie porozumieniem!
Dzisiaj na Polsacie była kinowa wersja. Film zaczął się o 21:00 a skończył 00:10, więc niemożliwe żeby zmieściła się tam wersja reżyserska 3godz 28min biorąc jeszcze pod uwagę ilość reklam, które standardowo już popsuły cały film.
No wlasnie a wiec o to mi chodzilo. Ze podano na filmwebie czas trwania rezyserki a nie powinni. Ja myslałem ze to czas standardowej wersji. W innych tematach tego filmu pisza pisali jakies cuda ze jest wersja rezyserska co trwa 4 godziny. No wiec teraz wszystko jasne. Pozatym jak moie nie wazny czas, rezyserskich wersji w tv nie daja chyba nigdy.
Ogladanie tego dziela z reklamami???? nigdy w zyciu!!! To sie oglada tylko jednym ciagiem, najlepiej w nocy, samemu i bez baby, bo bedzie marudzic ze nuda, za dlugi itp;D To film dla mezczyzn o prawdziwych mezczyznach.
A ja oglądałam sama, bez chłopa ;) także w nocy i strasznie mi się podobał mimo, że zazwyczaj nie oglądam wojennych filmów... (wersja oczywiście reżyserska)