Okręt

Das Boot
1981
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 48145
7,8 13 krytyków
Okręt
powrót do forum filmu Okręt

Z czystym sumieniem polecam wszystkim wersję reżyserską tego filmu. Trwa ona 293 minuty ale mogę was zapewnić, że wszystkie z tych minut są jednymi z najznamienitszych minut kina światowego. Ten film jest arcydziełem kinematografii. Dziś już nie robi się takich filmów. Klimat, atmosfera i realizm dramatycznych losów tytułowego okrętu zmusza do reflekcji i nieprzerwanie zapiera dech w piersiach. Cóż mogę jeszcze dodać..?

"Not jet, kamraden! Not jet!"

yoshin

193 kolego... 193... ja juz cos, wiem bo mam film obok klawiatury tak sie sklada... poza tym prawie 300 minut, to prawie 5 godzin, a to juz chyba przesada.

colagio

A skądże! Cóż za bzdury! 193? Ja mam specjalną, złota wersją i trwa 200 minut.

Co do podniecania się długością tego filmu (ile to już wersji dzięki temu forum poznałem?) to po prostu warto obejrzeć też serial.

colagio

293, kolego colagio, 293...
jak czegoś nie wiesz, to nie podnoś głowy

poza tym te 5 godzin to żadna przesada tylko rewelacja

użytkownik usunięty
yoshin

Co Ty gadasz. Wersja rezyserska sucks ! Jak kazda rezyserska zreszta... Kolor fatalny. W bezksiezycowa noc w filmie jest jasno jak na Saharze. Poza tym sa jakies lby niewiadomo skad, ktorych nie bylo w normalnym filmie. Jak storpedowali angoli i sie swietnie smaza w oleju to wylazi na kiosk jakis debil w czerwonym sweterku i czapeczce. Nie bylo go w zwyklej wersji. I takich dupereli jest wiecej.

ocenił(a) film na 8
yoshin

ile wydań dvd tule wersji? :D
Wczoraj po raz pierwszy obejrzałam ten film. Mam wersję reżyserską trwającą 208min i żadnego faceta w czerwonym nie było ani dodatkowych głów też nie :D
Bardzo ładnie oczyszczona, wyraźna, 16:9.
Film zaś na prawdę dobry :)

yoshin

To napisz z jakiego wydawnictwa masz tą wersje. Pamiętam że jak zrobili z tego serial w tvp3 to było tego wiele. Może jest takie wydanie. Narazie biorę się za książkę ;) na pewno dłużej niż 4 godziny .... ;))

proder

http://www.osloskop.net/r/11123.html

Stąd można pobrać wersję która trwa 293 min :P

ocenił(a) film na 10
Sagan

A ja polecam nie umieszczać linków do ściągania