Okręt

Das Boot
1981
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 48145
7,8 13 krytyków
Okręt
powrót do forum filmu Okręt

Jeszcze nie miałem okazji zaczepić się o okręt i nie wiem od czego zacząć: od książki czy filmu czy serialu. Teoretycznie taka właśnie powinno być kolejność ale jakoś ostatnio nie mam czasu na kompletnie nic i chciałbym jakoś to załatwić. Nie mam dziś czasu na Das Boot film (a trzeba jeszcze dodać, że to tylko zwykła wersja tym bardziej nie chce oglądać) ale czas na serial mam. Czy oglądając serial zepsuje sobie film, czy też jeszcze lepiej zostawić na razie oba i przeczytać książkę? Tylko szybko, zostały 2 godziny. O i zapomniałem dodać: proszę

Snooper_a_ka_Pookie

Może zacznę od tego, że książka jest cholernie długa (614 stron) i czytanie zajmie Ci bardzo dużo czasu. SErial to z kolei maksymalne rozdrobnienie filmu. Co do filmu właśnie to wybierz reżyserską wersję, bo jest poprawiana cyfrowo i ma wiele nowych scen. Zdecydowanie oglądaj rezyserską jeśli chcesz to jakoś załatwić.

Snooper_a_ka_Pookie

Namyślałem się i chyba jednak zacznę od książki. Lubie te klimaty i chce by mi to starczyło na jak najdłużej. Życie jest długie starczy mi czasu na wszystko

Snooper_a_ka_Pookie

Osobiscie uwazam, ze lepiej przeczytac ksiazke a potem zobaczyc film. W tym przypadku film najbardziej jak to mozliwe oddaje tresc ksiazki i jesli w ogole mozna porownywac ksiazki do filmow to ten jest rownie swietny jak ksiazka.