PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523002}
6,2 28 tys. ocen
6,2 10 1 28215
5,2 21 krytyków
Oldboy. Zemsta jest cierpliwa
powrót do forum filmu Oldboy. Zemsta jest cierpliwa

Średniawka...

ocenił(a) film na 7

...Pomysł fajny, realizacja gorsza, szczególnie sceny walki, w dodatku lokowanie produktów (iPhone) mnie tylko wkurzyło.

ocenił(a) film na 7
n8n

Dodałem dwie gwiazdki, bo były cycki.

ocenił(a) film na 5
n8n

dokładnie mam to samo odczucie... sceny walk z duża ilością przeciwników to jakaś tragedia... jak w starych chińskich filmach.. o ile tam było to wybaczalne o tyle tutaj jest to żałosne.. 10 na 1 i każdy czeka na swoja kolejkę... gdzieś tam w tle skaczą... podchodzą... odchodzą.. ale ani jednego ciosu... jak się ogląda tych przeciwników na drugim planie to można się nieźle pośmiać... taki sztuczny tłum i tyle...

ocenił(a) film na 7
Mithril82

Albo załamać ręce - co ja zrobiłem :D niestety, tak to jest, jak się nie ma pomysłu jak coś zrobić :)

ocenił(a) film na 5
n8n

no właśnie... a mi się wydaje że nie tyle ktoś nie miał pomysłu... co po prostu zrobił to źle.. i choreografia 2 planu walk wychodzi beznadziejnie... o ile pamiętam w Kill Billu nie było aż tak głupiego wrażenia że pozostała dziesiątka/setka przeciwników czeka w kolejce aby zginać, samu nic nie robiąc - a Kill Bill też miał i to dużo bardziej taki komiksowo przerysowany styl pozbawiony realizmu.. ale ponieważ zrobione to było po mistrzowsku to świetnie się oglądało i było to zarazem symbolem tego filmu a nie wadą...

n8n

Ze wszystkim się zgadzam-zwłaszcza te walki to katastrofa totalna,spanie z opatrzoną raną(po wbitym noż) na plecach też mało realne.Tak do momentu spotkania Adriana z Joe w barze to film słabiutenki,ale pózniej coraz lepszy,a finał(nie oglądałem oryginału) wgniótł mnie w fotel

ocenił(a) film na 7
pawelk1504

Polecam oryginał zatem :)

n8n

obejrzałem i fakt nie ma co porównywac,bardziej dziwi,ze mimo sporych zmian w scenariuszu amerykanie skopali remake totalnie

ocenił(a) film na 7
pawelk1504

Chcieli dobrze (zarobić), no i jak to czasem bywa w remake'ach - nie udało się :) chociaż pewnie i tak na tym nie stracili, bo reklamę miał całkiem w porządku.

ocenił(a) film na 6
n8n

Kiedys w filmach rzadzila motorola, teraz popularny jest iphone wiec wtf??
Co do filmu, w jedynce czuc bylo prawdziwy cios w koncowce, tutaj byl mega udawany. Jako reamake z racji tego ze zwykle sa gorsze az taki zly nie byl, ale jedynka na pewno duzo lepsza.