Przyznam, że pomysłowy zabieg!
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/first-look-at-sharlto-copley-in-new-pics- from-oldboy-plus-20-years-of-captivity-in-posters-20131014
Wow. Chyba po raz pierwszy twórcy opublikowali coś co nie jest kopią koreańskiego filmu, i ba jest nawet pomysłowe i ciekawe. Mam nadzieję, że nie skończy się tylko na plakatach.
Jest taka sekwencja, wyraźnie widać inspiracje tamta sceną jedynie nie ma tego wyliczenie year1, year2 itd.
Pomysł bardzo dobry i kreatywny. Mam nadzieję że coś dobrego z filmu wyjdzie. Uwielbiam oryginał, ale jestem otwarty na coś nowego, chociaż cudów się nie spodziewam. No i tutaj bohater jest uwięziony na 20 lat, a nie na 15, nie wiem z czego to wynika.
w komiksie jest 10, w koreańskim filmie 15, teraz 20 tendencja zwyżkowa. A pomysł niezbyt kreatywny bo to skopiowanie początkowej sekwencji z koreańskiego filmu. Prawie identyczne sceny on coś robi a obok przedzielone wydarzenia ze świata. jest scena z wtcm jest scena z 2000 rokiem. Nawet jeśli wydarzenia inne to jednak kalka tamtej sceny.