PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8335}

Omen

The Omen
1976
7,4 107 tys. ocen
7,4 10 1 107496
7,3 46 krytyków
Omen
powrót do forum filmu Omen

ulubiona scena

użytkownik usunięty

Naprawdę oglądając ten film bałam się. To jest po prostu klasyka horroru. Nie to co "Klątwa"

Uwielbiam sceny związane z tym motywem dziwnych rys na zdjęciach. Np. rysa nad barkiem księdza a potem ten wypadek...

Przejazd przez zoo tez byl niezly

Śmierć fotografa. Kiedy pomyślę o tym filmie - zawsze ta scena staje mi przed oczami.

grymbald

a jak zginął ten fotograf?
nie oglondałem tego filmu ale muj kolega oglądał

xero135

ja oglądałem film jakiś czas temu i nie podobał mi się... mało straszny.
ale jeden moment zapadł mi w pamięć.moment kiedy ksiądz i (chyba) ten dziennikarz byli na cmentarzu. Wtedy złapałem klimat filmu i rzeczywiście przez moment się bałem.

ocenił(a) film na 8
CRANK

a jak dla mnie scena na rowerku

ocenił(a) film na 10
nybatteri

A jak dla mnie wszystkie sceny były godne zapamiętania.
Jak napisał recenzent ten film zawsze będzie sławny i będzie budził wśród ludzi grozę.
Nigdy nie wiadomo, czy szóstego czerwca 2006 roku nie narodził się Antychryst.

ocenił(a) film na 10
Asteria

dlamnie najlepsza byla scena smierci ksiedza i ta muzyka w tle mistrzostwo swiata

ocenił(a) film na 9
Asteria

Miałby już 7 lat. Jeszcze 24 lata i koniec świata :P

ocenił(a) film na 10

Mam kilka ulubionych scen z tego filmu, ale najbardziej lubię scenę na cmentarzu Cerveteri z Robertem Thornem i dziennikarzem ściganymi przez rottweilery. Do tej pory mnie przeraża

użytkownik usunięty

Ja wiem, że to scena z trzeciej części ale wg mnie była chyba najstraszniejsza, no ale wtedy miałem 10 lat. Wtedy co ta kobieta zobaczyła w oknie tego rottweilera a potem powoli odsłaniające się spalone zwłoki tego niemowlęcia. *** Dla mnie to była masakra. Dochodziłem do siebie po tym kilka minut, zanim znów skupiłem się na filmie

Scena z magiczną sztuczką z ołówkiem Jokera. Też przez kilka minut dochodzilam do siebie, zanim skupiłam się na filmie. Ale to chyba nie ten film ;)

użytkownik usunięty
lalique21

Chodzi pewno o Mrocznego Rycerz (reż. C. Nolan)

ocenił(a) film na 10

Scena na cmentarzu, mistrzostwo jeśli chodzi o budowanie nieciapiąca

ocenił(a) film na 9

Moja ulubiona to śmierć tego fotografa, co to stracił głowę. Naprawdę najlepsza scena w pierwszej części. Druga sceną jest właśnie śmierć księdza.