PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231336}

Omen

The Omen
2006
6,1 42 tys. ocen
6,1 10 1 41529
4,2 6 krytyków
Omen
powrót do forum filmu Omen

czy to w tym filmie jest fragment kiedy na głowe jakiegos ksiedza/mnich spada witraz ?
troche dziwne pytanie ale za odp bylabym wdzieczna

ocenił(a) film na 7
Paulina33313

O ile sie nie mylę, tak było w remake'u "Mgły" - witraż się rozpadł i jego odłamki go zadźgały. Tylko to mi się kojarzy. W "Omenie" niczego takiego nie było.

ocenił(a) film na 8
Shiloh

ok pewnie jak zawsze cos pomieszalam

ocenił(a) film na 8
Paulina33313

Nie pomyliłaś się ! To ten film.

ocenił(a) film na 8
hubim35

Dzieki. W takim razie to Shiloh nieuważnie oglądał :P

użytkownik usunięty
Paulina33313

Nic nie było z witrażem tylko jakiś fragment bramy sie odłamał , który wyglądał jak jakaś dzida i przebiło go na wylot, ale witraż na głowe mu nie spadł

ocenił(a) film na 8

A ja nadal będę się upierać, że było. Tego gościa co szedł z ojcem Damiena zabiła dzida, a księdza spadające kawałki witrażu !

użytkownik usunięty
hubim35

Jednak się mylisz znam na pamięć wszystkie częśći Omena minimum raz w tygodniu oglądam i księdza zabił fragment ogrodzenia przy dachu kościoła w które trafił piorun i odłamała się dzida która przebiła księdza na wylot jakbyś chciał sprawdzić ten fragment jest w 48:30 minucie filmu . A ksiądz szedł sam a raczej biegł więc nie wiem kogo ty tam z nim widziałeś

ocenił(a) film na 8

Dobra skoro oglądasz często to w takim razie musisz mieć rację. Ja widziałem ten film parę lat temu.
Nie widziałem nikogo z księdzem tylko jak ten ojciec gdzieś wyruszył chyba z tym gościem co badał tą sprawę to właśnie tego gościa zabiło coś takiego jak wyszli od innego gościa :D Z tego co pamiętam.

użytkownik usunięty
hubim35

Temu gościowi co wyruszył z księdzem kawałek szyby obciął głowe , jak chcesz moge ci opowiedzieć cały film, ale to raczej bez sensu :) obejrzyj sobie jeszcze raz jest na necie zarówno do pobrania jak i on-line

Temu gościowi (był fotografem) głowę odcięła taka ozdoba przymocowana do ściany budynku, a na górze miała kawałek prostokątnej blachy, górny zaczep się odczepił, i to coś się przekręciło w dół.

użytkownik usunięty
karcow

Obejrzyj jeszcze raz , głowe obciął mu kawałek szyby gdzie ty tam jakąś ozdobe widzisz ?? Goście nieśli jakieś szyby jedna się osuneła i obcieła głowe typowi

A już wiem gdzie tkwi błąd, Ty mówisz o Omenie z 1976, a to jest dyskusja pod filmem Omen z 2006, akurat ten wczoraj oglądałem to mam na świeżo. No bo w tym poprzednim to rzeczywiście szyba, zsunęła się z staczającego się samochodu.

użytkownik usunięty
karcow

A w nowym jakieś typy nieśli jakieś rzeczy szyba była na wierzchu zsunęła się i obcieła typowi głowe. Tego starszego Omena mało pamietam a tego z 2006 roku oglądałem najmarniej z 20 razy

Stąd wniosek, że nawet po obejrzeniu filmu 20 razy, szczegóły umykają. Proponuje żebyś obejrzał jeszcze raz i przyznasz mi racje, goście robili coś na dachu, jeden trącił młotek, który zjechał w dół po drodze odrywając górny uchwyt takiej jakby ozdoby na ścianie, no a ona się potem zamachnęła i ucięła fotografowi głowę. Sprawdzałem to online na "ekino".
Scena dzieje się w 41:35 CD2 (czyli drugi Player)

troll

Cililing

Widzisz trolle na jawie? Masz jeszcze szansę - idź się leczyć. Hej.

troll

Cililing

troll

Cililing

ocenił(a) film na 6

Nie chcę się czepiać, ale... Kawałek ogrodzenia przy dachu kościoła? A co tam Olimp? Zeus sobie walnął ogrodzenie, żeby zaznaczyć granicę swojej posesji, a później cisnął w nie piorunem? Ja myślałam, że księdza Brennana zabiła po prostu iglica wieży kościelnej;>

użytkownik usunięty
klikk12

Nie wiedziałem jak sie to nazywa w co walnął piorun i się z tego jakby dzida zrobiła, jestem niewierzący i nie chodze do kościoła to pewnie dlatego

Raczej nie dla tego, ja akurat bywam w kościołach i też pierwszy raz coś takiego wadziłem, to mógł być element ozdobny, względnie piorunochron.

troll

Cililing

klikk12

Ale tych iglic tam było więcej, były połączone w okręg, wokół wieży

troll

Cililing

troll

Cililing