Dziwią mnie wypowiedzi "znawców" kina grozy którzy twierdza że ten film jest fatalny a ze niby klasyk jest duzo lepszy,tak?A cojest takiego w klasyku czego nie ma ten film hm?Klimatu?-bzdura Muzyki?-tez nieprawda Zła gra aktorska?-wcale nie.Jest jeden powód do którego mozna sie doczepic-fakt faktem ze Damien w klasycznym filmie jest swietny natomiast w tym filmie dzieciak był beznadziejny,to właśnie minus filmu-spory,ale nie przesadzajmy.Pozdrawiam Weteranów Kina Grozy.
Zaraz że co proszę ? Nowy Omen ma klimat i świetną muzykę ? Nie no bez żartów proszę .
"Zła gra aktorska?-wcale nie"
Wcale tak , Julia Stiles jako Katherine Thorn była po prostu tragiczna, jej dialogi brzmiały jak by je czytała z kartki trzymanej w ręce.
Do tego wszystkiego dochodzi fakt, z którym trzeba się po prostu pogodzić, nowy Omen nie potrafi straszyć jak jego oryginał .
Również pozdrawiam Weteranów Kina Grozy.
Zgadzam się, niestety. Nowe mini wcielenie szatana było beznadziejne, Julia nie spisała się najlepiej [bądź co bądź, ciągle widzę ją jako obrażoną na cały świat Złośnicę], muzyka.. Muzyki tam właściwie nie było, a przynajmniej nie było czegoś, co zwróciłoby uwagę. Jednak bronię Lieva, moim zdaniem podołał zadaniu. Cóż, jeden aktor filmu nie uratuje, co sprowadza się do tego, że remake zdecydowanie się nie udał..
moim zdaniem na temat czy film był dobry czy nie, nie powinno się za głośno wypowiadać, każdy ma swój gust i ulubiony rodzaj filmów. zawsze gdy szukałem jakiegoś filmu to chciałem sprawdzić co inni i nim sądzą i narazie jak dotąd chyba nie spotkałem się z pozytywną opinią o filmie. często nawet wydaje się że ktoś pisze o zupełnie innym filmie niż oglądał. dla mnie najważniejszą ocena czy film się podobał czy nie jest moja ocena.... pozdrawiam wszystkich kinomaniaków:)
Ja powiem tak
Zalety:
Gra większości aktorów z Mią Farrow i Lievem Schreiberem na czele
Muzyka marco Beltramiego
Zdjęcia Jonathana Seli
nieprzesadzone efekty specjalne
ciekawe innowacje
Wady:
Gra aktorska Julii Styles, Pete'a Posthletwaite'a i (zwłaszcza) Seamusa Davey-Fitzpatricka
Niektóre sceny o pomstę do nieba wołają
Pierwsza scena
Zmieniona nieco końcówka
Kilka błędów w fabule (motyw rasy psa)
moja ocena: 7/10 - jeden z lepszych remake'ów ostatnich lat
Zgadzam się. Obejrzałem ten film z dużym niesmakiem. Brak napięcia i klimatu,tragiczna Julia Stiles, dosłowność i przewidywalność. Całkowita indolencja ojca, który dał się dopiero przekonać dziennikarzowi. Strasznie miałko i nieatentycznie się ten filmodbira a o poczuciu jakijkolwiek grozy nawet nie ma mowy. 3/10