PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231336}

Omen

The Omen
2006
6,1 42 tys. ocen
6,1 10 1 41529
4,2 6 krytyków
Omen
powrót do forum filmu Omen

Ktory lepszy

ocenił(a) film na 5

Dzisiaj w polsacie.Nie widzialem jeszcze tej wersji,ale juz w ciemno moge powiedziec ze
lepsza na pewno nie bedzie,moze jej co najwyzej dorownac.Ten klimat i groza oryginalnej
wersji jest niepowtarzalna

ocenił(a) film na 9
rockhound

Jak dla mnie nowa wersja również rewelka co orginał jedynie mały Damien w tej wersji jest trochę gorszy bardziej gogusiowaty;D tamten bardziej z wyglądu i spojrzenia potrafił wystraszyć;-)

ocenił(a) film na 9
rockhound

Aha i aż szkoda że ten super film leci o tej samej h co King Kong.....mógł go polsat w inny dzień puścić a tak klapa

ocenił(a) film na 5
jazdowicz2666

Ja na szczescie King Konga mam na dvd :-)

ocenił(a) film na 9
rockhound

Ja też ale wolę obejrzeć na Tvn bo będzie w jakości HD więc o wiele lepsze efekty będą;-)

ocenił(a) film na 5
jazdowicz2666

I do wyboru sciezka dzwiekowa,napisy albo lektor

rockhound

Wiadomo,że oryginalna lepsza.Klasyk,klasyk.;>

ocenił(a) film na 5
Omen_Girl

Dokladnie.Zaden reamake nie przebije klasyka,to jest inny standard,omen sprzed lat ma to cos,cos czego po 30 latach nie da sie juz uchwycic i kazdy kto mowi ze nowa wersja jest lepsza,albo ma cos z glowa albo urodzil sie niedawno i ma za malo wiosen,zeby to zrozumiec

ocenił(a) film na 5
Omen_Girl

Slabizna ten nowy Omen.typowy hollywoodzki gniot

ocenił(a) film na 9
rockhound

dokładnie ale i tak wolę lektora mam nadzieję że dadzą udanego bo nieraz jest beznadzieja

ocenił(a) film na 5
jazdowicz2666

Ja tam wole napisy,ale jak juz nie mam wyboru to najbardziej mi podchodzi Janusz Szydlowski;-)

rockhound

..A ja bym szczerzę wolała żeby zamiast Tej wersji puścili oryginalną.;>
No ale pokuszę się na obejrzenie z nudów..
w sumie może będzie w lepszej jakości niż w internecie.

ocenił(a) film na 9
Omen_Girl

Orginalną wersję często puszczają na Ale Kino;-)

ocenił(a) film na 5
Omen_Girl

No raczej ej :-) w necie masz piraty,a w tv przeciez puszczaja legalne oryginalne

ocenił(a) film na 5
Omen_Girl

Wracajac jeszcze do klasyki,uwielbiam Carpentera,jutro Cos w tvn,tam to jest dopiero klimat,muzyka enio moricone,genialny

ocenił(a) film na 9
rockhound

no to może dziś pan Janusz Szydlowski da się słyszeć;-)

ocenił(a) film na 5
jazdowicz2666

Ni cholery mi ten jack black nie pasuje do tej roli,odrazu widze Plytkiego Faceta,albo Nacho Libre:-D w zamierzeniach mial byc podobno Clooney,bardziej by sie nadal

ocenił(a) film na 7
rockhound

Najlepiej oglądać w orginalnej wersji językowej !!! Języków się uczyć leniwce !!! Chińskie dramaty w języku mandaryńskim i kinematografia mongolska powala:)
A wracając do Omena to choćby siły połączyli Hitchcock , Burton, Kubrick, Jordan , Scott i wielu innych, to żaden horror nie zbuduje klimatu jeśli będziecie go oglądać na Polsacie czy innym TVN-ie. Co się człowiek wczuje to reklama podpasek czy innego prostamolu !!!

ocenił(a) film na 5
Ja_pitole

Zgadzam sie z Toba w calej rozciaglosci.Wolalbym z dvd i napisy,ale nie posiadam tego filmu wiec zostaje tv

jazdowicz2666

Rany Julek. I jak ty to przeżyłeś:)

ocenił(a) film na 4
rockhound

Oryginał jest kosmiczny, to arcydzieło a ta popłuczyna nie powinna była ujrzeć światła dziennego - nakręcili ją tylko, żeby uczcić datę 06.06.2006 i zrobili to na odwal się. Nie polecam remake'u bo jest nudny, pozbawiony klimatu i bez polotu. Warto obejrzeć starą trylogię.