Jak widać w opisie filmu, tam u góry :] napisane jest że jest on od 15 lat. To samo, było napisane w dodatku do GW "Co jest grane?". Widziałam poprzednią wersję, lub jak kto woli - pierwowzór filmu i dlatego zdecydowałam sie pójść na ten remake.
No i poszłam. Przemiły pan w kasie powiedział mi że film jest od lat 18, i że mnie nie puści. I żebym nie próbowała "obchodzić przepisów".... ble ble ble....
no i musiałam iść na "Posejdona".
Powiedzcie, czy ten film jest na prawde aż taki straszny? A może to ci w Cinema City troszke przesadzają?
przesadzają, film nie jest straszny, widziałem dużo straszniejsze, które były od 15 lat... większość scen straszy po prostu z zaskoczenia :)
ja byłem na filmie z dziewczyną i koleżanką, mam 16 lat. pierwsze nie chciał mnie wpuścić, ale namówiliśmy go , inaczej bym nie odszedł od kasy :D
nie wiem co im odbiło z tym że filmik jest od 18 lat heh
i tak niedługo wyjdzie na dvd, nie martw się ;)
To trochę dziwne, bo w Heliosie było od 15... ale o wiek i tak się 2 razy pytali! Najpierw baba przy kasie, potem koleś jak mnie wpuszczał na salę. Ale od 18 to przesada! Z reguły nie ogladam horrorów bo się ich boję (:P), ale Omena zaliczyłabym raczej do tych 'średnio strasznych' i 'mniej drastycznych'. W ogóle nie rozumiem skąd ta osiemnastka...
Trafiłam na coś podobnego przy 'Silent Hill'. Bardzo chciałam iść na to do kina bo słyszałam, że niezły film (I przełamałam swoją niechęć do takich filmów :P) ale okazało się, że jest od 18, a wszędzie pisało, że od 15. Podobnie jak z tym Omenem.
W każdym razie powtarzam, że ten film wcale nie jest straszny, czy jakiś drastyczny i w ogóle nie wiem dlaczego miałby byc od 18. Proponuję zmienić kino :P
Pozdrawiam ;)
Film rzeczywiście w cinema city jest od 18. Nie pytajcie mnie czemu, takie zarządzenia dystrybutora. Może to ze względu na scenę dekapitacji albo tą z księdzem, nie wiem. W każdym razie jak już się tak uparli to powinni to robić konsekwentnie i Silent Hill też dać 18 a ten znów jest od 15 czy 16 :) Ale nie ma co płakać, oba filmy są niskich lotów - nie ma czego żałować, ja w sumie bym żałował pieniędzy gdybym musiał płacić za ich oglądanie :P Lepiej iśc na coś głębszego jak np. Za ile mnie pokochasz.
Omen nie jest nawet w 1% tak drastyczny jak np. 'Lęk', który jest od 15 lat. Na tym filmie to nawet ja - nieczuła na krwiste sceny - poczułam lekkie obrzydzenie i zdegustowanie. Więc fakt, że Omen jest od 18 lat, jest absurdalny i śmieszny.