Omen

The Omen
2006
6,1 42 tys. ocen
6,1 10 1 41652
4,6 8 krytyków
Omen
powrót do forum filmu Omen

Pytanie

ocenił(a) film na 7

[spojler oczywiście]

Nie zrozumiałam jednego momentu. A mianowicie kto leży na łóżku podczas wtrąconej sceny w trakcie pogrzebu Roberta?
I jeszcze mam takie pytanie... Kim była ta druga niańka - Pani Baylock? Diabłem, uosobieniem zła tak jak Damien? :)

Jeśli mógłby mi ktoś wytłumaczyć, to bardzo proszę. :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Bloody_

A oglądać uważnie to sie nie da?;)

mimo wszystko odpowiem:

"kto leży na łóżku podczas wtrąconej sceny w trakcie pogrzebu Roberta?" - na łóżku leży papież.

"Kim była ta druga niańka - Pani Baylock? Diabłem, uosobieniem zła tak jak Damien?"
- była o tym mowa w filmie, gość który dawał Robertowi noże do załatwienia Damiena, mówił o niej. chyba że jest wysłanniczką zła i jego sługą.

Gelu_247

No cóż jak wiesz Damien nie był zwykłym chłopcem, był można powiedzieć synem szatana,czyli antychrystem którego sie wierzący ludzie wystrzegają, matomiast niania Baylock mogła być kimś w rodzaju: opiekuna,strażnika.W jednej scenie jak pani Baylock stoji przy poręczy a matka chce zabrać go do kościoła to Baylock mówi że źle się czuje bo wiedziała że diabelska natura weźmie góre i Damien będzie chciał wyjść z uświęconego przez Boga miejscu. Więc wniosek może być taki że pani Baylock była kimś w rodzaju demonem strażnikjem w ludzkiej skurze któremu szatan dał za zadanie chronićchłopca