7,5 916  ocen
7,5 10 1 916
Omkara
powrót do forum filmu Omkara

.

ocenił(a) film na 10

Świetna recenzja:) Właśnie oglądnęłam film. Faktycznie w pewnych chwilach powiewało nudą.
Sama końcówka jest genialnie zrobiona.
Muzyka jest dobrze odwołuje się do fabuły film.
Świetna rola Kareeny i Saifa:) Podzielam zdanie Anaru:)

ocenił(a) film na 4
Justyna

Podpisuję pod tym co napisano powyżej.
Choć przyznam się, że miałem problem z załapaniem o co chodzi, po czym stwierdziłem (po 45minutach oglądania), że wracam do początku... dalej nie rozumiem paru aspektów tego filmu.

ocenił(a) film na 9
Justyna

Ja recenzji nie nazwałbym świetną. Owszem, jest dobra, ale widać, że autor(ka) nie widziała zbyt wielu filmów bolly (m.in. stwierdzenie na temat Kareeny "W żadnym momencie nie wygląda jak w swoich innych filmach"; skromne dziewczynki grała już parę razy, choćby w "Yuva").
A film jak dla mnie znakomity. Na początku rzeczywiście trudno się połapać, jeśli nie zna się oryginału, ale o to chodzi. Lubię filmy, w których wszystko wyjaśnia się w miarę rozwoju akcji.

Bhuvan

Bhuvan, podpisuję się obiema rękami pod Twoją opinią. Czasem ładna, czasem brzydka Kareena?? Nie w każdym filmie musi być wytapetowana jak w K3G. To w ogóle uwspółcześniona wersja "Otella", tak więc przeniesiona do współczesnych realiów, zatem twórcy wymagają od oglądających trochę inteligencji - to, że akcja jest usytuowana w realiach politycznych działa tylko na korzyść filmu. Na pewno nie jest to kolejna produkcja bolly w której padają w piosenkach teksty o kroplach spoczywających na rzęsach kobiet, itp. :) Ale tragizm też swoje wyraża. Tyle.

ocenił(a) film na 8
Justyna

Film świetny :) Brawa zarówno dla Kareeny, Saifa jak i Ajaya :D
Oczywiście wszyscy inny aktorzy również się popisali ^^ Jak dla mnie film nawet przez chwilę nie był nudny (opowieść bardzo mnie wciągnęła) choć znałam zakończenie, w końcu na podstawie "Otella" to można było je łatwo przewidzieć ale i tak nie mam zbyt wiele do zarzucenia temu filmowi :) Ogólnie w mojej ocenie 9/10