PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10059229}
7,2 109  ocen
7,2 10 1 109
7,5 4 krytyków
On Falling
powrót do forum filmu On Falling

Aurora glowna bohaterka - to najnudniejszy imigrancki przegryw w Szkocji? Spedzilam 20 lat w Szkocji i poznalam innych imigrantow i nigdy nie spotkalam kogos tak przegranego i nudnego. Powiem ze glowna bohaterka z dobrym angielskim i rozumieniem szkockiego akcentu musi zyc w Szkocji od lat. Wyplaty nie sa tak niskie by zyc (szczegolnie wynajmujac tylko pokoj) na tak niskim poziomie jak Aurora. Jednakże jakims sposobem nie stac jej na prad w dzielonym mieszkaniu, ani na jedzenie, ale zarazem stac ja na jedzenie na miescie (??) Jej zycie ciezko ogladac, w zasadzie to nie zycie tylko wegetacja, zadnych znajomych, zadnego hobby, wyjscia z domu, Aurora chodzi do pracy, siedzi na telefonie i je obrzydliwe jedzenie. Czemu nie ma lepszej pracy skoro mowi po angielsku w stopniu dobrym? Podejzane.Do rozmowy o prace na ktorej jej zalezalo, nie przygotowala sie... Nie wiem czy ktos taki naprawde istnieje ,ale jesli tak to ja pierdziele, przykre to zycie. Czy nie lepiej bylo zrobic film o jakimkolwiek innych lokatorze tego mieszkania?

ocenił(a) film na 7
Baby_Firefly

różni ludzie mają różne doświadczenia. to, że u ciebie i u twoich znajomych wszystko potoczyło się dobrze, to dobrze dla was. myślę, że trochę nie złapałaś celu tego filmu-główna bohaterka miała być nudna. nie można patrzeć na wszystkich przez pryzmat własnych doświadczeń i jeśli sytuacja Aurory (swoją drogą to nawet nie poznaliśmy jej przeszłości, więc nie powinniśmy jej oceniać) nie obudziła u ciebie żadnych pokładów empatii to zastanawiałabym się raczej nad swoim podejściem, a nie nad filmem ;-)

ocenił(a) film na 6
Aleksandra_Koczur

Byłoby ok ,ale jej sytuacja jest kompletnie niemożliwa-to przekazac chcialam w mej wypowiedzi . Empatie mam ,ale serio - to co pokazano w tym filmie jest poprostu * nierealne * i kazdy kto jest lub byl na emigracji w Szkocji bedzie to widzial. Wiec nie wiem jaki 'research' zrobili ci którzy zrobili ten film . I zapewne ci ktorzy nie doswiadczyli emigracji w Szkocji z pierwszej reki beda mysleli ,ze tak jest ...