5,6 27 tys. ocen
5,6 10 1 26719
4,2 12 krytyków
Ondine
powrót do forum filmu Ondine

8/10

ocenił(a) film na 8

Bardzo ciekawy film. Obejrzalam go juz 3 razy i za kazdym razem podobal mi sie bardziej. Jedna z lepszych rol Colina Farrella jak rowniez Alicji Bachledy. Naprawde nie rozumiem tak niskiej krytyki tego obrazu. Fantastyczne zdjecia, jak i samo polaczenie mistyki i legend z prawdziwymi realiami tego swiata. Jedyna rzecza ktora mi sie nie podobala byl sam koniec i rozwiazanie calej zagadki z Ondine. Spodziewalam sie czegos zupelnie innego. Ogolnie polecam

panna_faunia

A jak się zakończył?????????????? Obejrzałam do połowy i płyta mi się zacięła a jestem ciekawa końca.

__Cleo Sertortii13

żyli długo i szczęśliwie :P

ocenił(a) film na 5
panna_faunia

ło Jezu no co wy :D ja obejrzałam bo byłam ciekawa końcówki, ale mój chłopak zasnął po 20 minutach :P film uważam za przeciętny. Colin ma masę lepszych filmów :) Bachleda ładna i tyle.

justynka030388

Na początku nie byłam przekonana do tego typu filmu jednak dałam się wciągnąć.Jest to film spokojny i nie ma w nim może wielu wątków akcji ale na zimowe wieczory jest warty choćby popatrzenia na piękne krajobrazy.

ocenił(a) film na 4
panna_faunia

Za urywek nagości Bachledy dam 4/10.

Riviside

ja też daję 4/10 i to tylko za rolę Farella, bo co by nie mówić, to ładnie zagrał samego siebie.

]:->

ocenił(a) film na 8
panna_faunia

Zgadzam się w 100% z autorką. Również daję 8/10 i polecam :)

ocenił(a) film na 7
panna_faunia

a ja dam 7.
spodziewalam sie czegos lepszego chociaz i tak nie bylo az tak zle.
Akcent Alicji - okropny, kwadratowy.
Bardzo irytowala mnie rola coreczki Syracusa, byla ponad swoj wiek. Film troche zbyt bajkowy, a na koncu motyw z narkotykowa mafia....? jakos mnie to nie przekonalo... juz wolalabym, zeby rzeczywiscie film byl calkowicie fantastyczny.

ocenił(a) film na 6
panna_faunia

Ryje banie. Być możę to wpływ grypy i duzej dawki paracetamolu, ale tak porąbanych snów to nawet po Labiryncie Fauna nie miałem, Według mnie 6, nie więcej, chyba że ktoś jest fanem Alicji, bo przyznać trzeba że zgrabna jest bardzo i w tym filmie to widać ;)