5,6 27 tys. ocen
5,6 10 1 26719
4,2 12 krytyków
Ondine
powrót do forum filmu Ondine

Kilka niezrozumiałych treści, ale poza tym świetna gra aktorska, podziwaiam odwagę Annie (Alison Barry), by udowodnic coś , co nie jest prawdą!
Film świetny, niesamowity zwrot akcji!

wyluzujej

np. nie wiemy dlaczego jak Ondine śpiewała to ryby nagle wpływały do sieci.

ocenił(a) film na 7
Karolina945

to trzeba po prostu traktować jako szczęście bo inaczej tego nie wytłumaczysz...

ocenił(a) film na 8
Madziusia525

dokładnie tylko i wyłącznie szczęsliwy zbieg okoliczności dla głównych bohaterów filmu... nie ma sensu szukać głebszego przesłania bo takiego nie ma.

ocenił(a) film na 5
wyluzujej

"Kilka niezrozumiałych treści"?
Ja też lubię czasem obejrzeć takie bajeczki pozytywne, ale tutaj kilka razy rozczarowała mnie reżyseria (np pierwsza scena gdzie Curuś dyszy coraz intensywniej i komicznie długo, to jest poślizg reżysera), no i parę "niezrozumiałych" nonsensów. Nie mam na myśli tego co można odpuścić w romantycznym filmie, ale np. tego, że kretyn pogonił dziewczynę bo mu kazała żona pijaczka i naraził ją na śmierć z zimna bo myślał, że jest foką???
Bardzo fajna muzyczka. Ogólnie film można obejrzeć, ale żadnej rewelacji.

ocenił(a) film na 6
wyluzujej

mnie sie tez film podobal ale akurat zakoczenie mi tu nie pasuje... cala historia jest zbudowana jak sen i wprowadza w jakis pol magiczny naprawde niezly klimat... natomiast koncowka sprowadza wszystkich na ziemie w sposob nie tyle brutalny co raczej banalny.. rezyser misternie buduje kolejne niedomowienia a potem rozwiazanie wklada nam do glowy za pomoca lopaty... ja bym wolal zeby ona zginela w jakis sposob w wodzie a decyzje co do tego czy byla czlowiekiem czy foka, czy to wszystko bylo fantastyczne czy prawdziwe pozostawiono widzowi...

ocenił(a) film na 6
michostr86

Idealnie ujęte.