5,6 27 tys. ocen
5,6 10 1 26719
4,2 12 krytyków
Ondine
powrót do forum filmu Ondine

Bardzo ładny cytat na plakacie. "Prawdą nie jest to co wiesz. Prawdą jest to w co wierzysz". Śliczny...

mela1993_5

Cytat może i ładny ale nijak ma się on do rzeczywistości... To tak nie na temat filmu;)

mela1993_5

Absolutna bzdura. Chyba że to film sci-fi/fantasy.

za krótki <br/>

bubble_factory

Ja bym powiedziała, że naiwny i deformujący rzeczywistość ale ok.

mela1993_5

a moim zdaniem cytat nawiazuje, badz ma mniej wiecej podobne znaczenie, co "Dobrze widzi się tylko sercem, najważniejsze jest niewidoczne dla oczu", a nie slyszlam jeszcze, zeby ktos uwazal teskt Saint-Exupéry'ego za absolutna bzdure czy naiwnosc

Anne_Perry

a moim zdaniem nie chodzi tu o to samo. tu chyba mają na myśli samą historię zawartą w filmie i co do niego wszystko się zgadza tylko że jeśli chodzi o ogólne rozumienie tego tekstu to rzeczywiście - jest bzdura. no i, oczywiście wciąż - tylko według mnie, Saint-Exupery nie należał do jakichś niewiadomo jak wybitnych myślicieli i nie mam oporów przed kewstionowaniem niektórych z jego twierdzeń.

użytkownik usunięty
mela1993_5

No, no... Co się stało z tą słynną polską romantyczną fantazją? Widzę tu samych realistów twardo stąpających po ziemi. A ja się pod autorką tematu podpiszę, bardzo ładny cytat, mnie się jak najbardziej podoba.