5,6 27 tys. ocen
5,6 10 1 26719
4,2 12 krytyków
Ondine
powrót do forum filmu Ondine

Oglądając trailer film wydał mi się bardzo interesujący. Jednak z przykrością muszę stwierdzić, że mimo ciekawej fabuły akcja przez długi okres czasu się najzwyczajniej dłuży. Liczyłem , że Ondine czymś zaskoczy ... a tu niestety ... dość przewidywalne zakończenie.
(oczywiście jest to moja subiektywna ocena ale daję 4/10)

ocenił(a) film na 6
cnk989

Ja sie nie zgodze wlasnie caly film jest klimatyczny i nieprzewidywalny. Ja dam 7/10 cos innego plus jedna z lepszych rol Colina no i Ala zycze jej jak najlepiej.

ocenił(a) film na 4
cnk989

zgadzam się z cnk989, też daje 4/10, myślałam że będzie to naprawdę fajny film gdyż Alicja jest moją ulubioną aktorką, jednak fil jest poniżej moich oczekiwań, spodziewałam się czegoś lepszego, nie takiej "bajki"

ocenił(a) film na 4
heroska

Poniżej oczekiwań.. film ten na pewno nie zagości w mojej kolekcji filmowej. Myślę, że nie jestem jedyną
osobą, która tak myśli.

cnk989

A mnie sie podobał. Zakończenie może i było do przewidzenia, ale nie przeszkadzało mi to bo całość, może nie tyle zaskakiwała, co była ujęta w interesujęcy sposób i taki nie dokońca oczywisty. Również fakt, że tak naprawde to za wiele się w tym filmie nie działo, nie wywoływał u mnie negatywnych odczuć.

cnk989

<spoiler>
dla mnie najgorszym wątkiem był przeszczep nerki - żenada. żyli pod jednym dachem, nagle on ginie w wypadku, dodatkowo ma jeszcze przy sobie zgodę na pobranie organów i uwaga: okazuje się, że ma 100% zgodność tkankową...strasznie naiwne, moim zdaniem najsłabsza część filmu. dla mnie trochę nie wykorzystali potencjału tego filmu, za dużo głupich wpadek. miałam nadzieję, że będzie bardziej baśniowy. ode mnie ma 5, zabrakło magii.